Shadow

Aproximativ un milion de romi își ascund etnia. Profesorii: Educația pentru înțelegerea diversității trebuie să înceapă în grădiniță

Șapte din zece profesori spun că elevii lor romi nu-și declară identitatea etnică. Principalele motive sunt teama de discriminare și rușinea, arată rezultatele celei mai noi cercetări online. Asociația „Cu Alte Cuvinte” a lansat o serie de cărți ilustrate despre eroi și eroine rome din lumea actuală, dedicată copiilor din ciclul primar și preșcolar, scrise în limba română și cea romani. Prin acest demers ONG-ul dorește să arate copiilor romi că au motive să se simtă mândri cu etnia lor.

Francisca este autoarea uneia unei cărți despre eroi și eroine, scrise pentru copiii romi
Ea și alți adolescenți pasionați de scris au primit sprijinul ONG-ului pentru a-i încuraja pe cei mici, prin lectură, să-și îmbrățișeze etnia. 4.300 de cărți vor fi distribuite, în luna octombrie, în școli, biblioteci și centre comunitare din țară.

Francisca Călin, autoare a cărții „Să îți pui o dorință”: Mereu am avut imaginație, ca să zic așa, și m-am descurcat pe partea asta, dar n-am prevăzut proiectul…
Informaţiile publicate de euronews.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *