Mii de moldoveni din stânga Prutului sărbătoresc pe 7 ianuarie Crăciunl. De obicei, mesele moldovenilor în această zi ste doldora de bucate. Şi, desigur, nu lipsesc cighirele, tradiţionalele pârjoale din măruntaie de porc.
ngrediente pentru cighire din măruntaie de porc
3 kg.de măruntaie (ficatul, inima, plămînii),
prapurul (membrana care învelește diferite organe interne ale corpului, în special stomacul și intestinele ),
- 500 gr.ceapa,
- 200 gr.usturoi,
- 3,4 ouă,
- piper iute măcinat,
- piper aromat câteva boabe,
- 3,4 frunze de dafin,
- sare după gust.
Mod de preparare
Spălăm bine măruntaiele. Punem apă într-un vas la fiert. Când apa a început să fiarbă, punem măruntaiele și ridicăm spuma.
Totul trebuie să fiarbă la foc mic pentru a evita ieșirea spumei din vas. Măruntaiele arunca multă spumă spre deosebire de carne.
Ne asigurăm că am terminat cu spuma și adăugăm frunza de dafin, piperul aromat, sarea după gust și lăsăm să fiarbă până totul este gata.
Cu 15 minute înainte de a închide aragazul, punem în ceaun 4,5 căţei de usturoi.
Ceapa tăiată marunt o calim ușor în ulei pe tigaie.