Shadow

Canada este îngrijorată de rata criminalității în rândul imigranților romi

Agenția Serviciilor de Frontieră din Canada (ASFC) se declară îngrijorată de rata înaltă a criminalității în rândul solicitanților de azil romi, veniți din România, care pun „populația canadiană în pericol”, potrivit unui raport citat luni în ediția electronică a publicației La Presse.

Raportul privind „migrarea ilegală” a persoanelor venite din Romania a fost publicat în noiembrie 2012, autoritățile constatând o creștere a numărului de romi, care trec clandestin frontiera dintre statul american Vermont și provincia canadiană Quebec, pentru a cere azil în Canada.

„Imigranții ilegali români de etnie romă vin în Canada tot mai frecvent, ocolind procesul de imigrare legală, pentru a beneficia de servicii sociale și de programe generoase de ajutor pentru refugiați”, potrivit acestui raport al ASFC.

Acestă mișcare ilegală subminează nu numai sistemul de imigrare canadian, dar de asemenea pune în pericol populația canadiană, prin activitățile infracționale pe care le desfășoară majoritatea migranților veniți în Canada”, informează raportul.

Potrivit ASFC, aproximativ 30 la sută dintre romii adulți care au cerut azil au fost inculpați de comiterea unor crime, în 2011. Numărul acestora a crescut până la 67 la sută, potrivit informațiilor obținute în baza unui eșantion al celor intrați în Quebec, în aprilie 2012.

„Începând din 1998, a avut loc o evoluție și o diversificare a activităților desfășurate de grupurile romilor de origine română în Canada. Astfel, înainte ei (romii) se specializau în fraude cu carduri de credit și furturi, iar acum se implică și în alte activități ilegale, precum traficul de droguri și transportul ilegal al persoanelor între Canada și Statele Unite”, potrivit ASFC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *