Shadow

România, pe lista rușinii. 85% dintre copiii proveniți din părinți fără studii superioare suferă de sărăcie

Eurostatul a realizat o statistică a copiilor care suferă de privațiuni materiale, plasând România pe primul loc la acest capitol. Cei mai mulți copii expuși sărăciei provin din părinți fără studii superioare. Și în ce privește riscul deprivării materiale și sociale severe în rândul tinerilor cu vârste între 15-29 de ani, România ocupă tot primul loc în Uniunea Europeană, urmată de Bulgaria și Grecia.

În 10 țări din UE, peste jumătate dintre copiii cu părinți care au studii inferioare s-au confruntat cu privațiuni materiale, cele mai mari ponderi fiind înregistrate în România (85%), Bulgaria (83%) și Ungaria (78%), iar cele mai scăzute rate au fost înregistrate în Polonia (9%), Germania și Estonia (fiecare 16%), arată Eurostat.

Rata de privare specifică copilului este procentul copiilor sub 16 ani care suferă din cauza lipsei forțate a cel puțin trei articole din: haine noi, două perechi de pantofi, fructe și legume proaspete zilnic, carne, pui, pește zilnic, cărți potrivite, echipament de agrement în aer liber, jocuri de interior, activități de agreement, sărbători, invită prieteni, excursii școlare, vacanță, înlocuire mobilier uzat în gospodărie, restanțe la utilități, internet, casă suficient de caldă și mașină a familiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *