Shadow

4,3 milioane de euro pentru romii de la Pata Rât. S-au cumpărat 31 de apartamente

Un număr de 158 de persoane, din comunitățile de români de la Pata Rât, s-au mutat în case noi, cumpărate printr-un proiect cu finanțare norvegiană în valoare de 4,3 milioane de euro.

ADI Zona Metropolitană Cluj (ZMC) a marcat săptămâna trecută unul dintre cele mai importante momente din cadrul proiectului „Intervenții integrate replicabile pentru locuire incluzivă și combaterea marginalizării în Zona Metropolitană Cluj”, prescurtat informal Pata 2, și anume alocarea apartamentelor în care vor locui cele 31 de familii selectate pentru mutare din Pata-Rât, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției.

În total, 158 de persoane se mută în noile lor locuințe, situate în Cluj-Napoca (9 apartamente), Florești (18), Apahida (2) și Gilău (2). În ciuda unei piețe imobiliare foarte competitive, echipa ZMC a reușit să achiziționeze un apartament în plus, față de obiectivul asumat la finanțare, respectiv 30 de apartamente. Apartamentele sunt în proprietatea ZMC, iar beneficiarii vor plăti o chirie lunară modică. Pe parcursul săptămânii trecute (15-19 mai), familiile selectate au participat la o sesiune de instruire cu privire la drepturile și obligațiile pe care le au, apoi au semnat contractele și au primit cheile de la apartamente.

Proiect de 4,3 milioane de euro 

Au fost depuse 124 de cereri în vederea obținerii unei locuințe. Cele 31 de familii au fost selectate pe baza unor criterii elaborate Universitatea „Babeș-Bolyai”, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială – partener în proiect. Cele trei comisii care au evaluat cererile au fost formate din experți independenți. În etapa următoare selecției, s-a făcut un matching atent între apartamentele achiziționate și familiile selectate, luându-se în considerare o serie de criterii cum ar fi nevoile speciale și numărul de membri/familie și, bineînțeles, dorințele exprimate de membrii familiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *