Shadow

Kyknos întâlnește inima tradiției românești cu rețete atemporale precum chiftelele cu sos de roșii. O fuziune între excelența grecească și patrimoniul culinar românesc, savurați delicioasa căsătorie a aromelor.

Cum să preparați rețeta:

🧅🧄Ingrediente:

Chiftele

500 g carne tocată de piept de pui

½ ceapă mică

½ cartof mic

1 ou mediu

500 ml ulei

Sare, piper și pudră de usturoi după gust

Sos

500 ml suc de roșii

250 ml apă

45 ml ulei de floarea soarelui

1 ceapă

4-5 căței de usturoi

5 g (1 linguriță) zahăr

½ legătură pătrunjel proaspăt

Sare și piper după gust

👉Instrucțiuni:

Amestecați carnea tocată de piept de pui cu oul, ceapa, cartoful, sare, piper și pudra de usturoi.

Formați biluțe mici.

Prăjiți-le în ulei până devin aurii.

Îndepărtați excesul de ulei.

Căliți ceapa și adăugați suc de roșii, usturoi, apă și zahăr.

Adăugați chiftelele, sare și piper.

Gatiti pana sosul se reduce.

Adăugați pătrunjelul tocat și serviți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *