Shadow

Proclamația Regelui Dorin de la Sibiu: “Romi, nu mai fiți ȚIGANI!”. Cioabă doi sugerează supușilor să fugă de AUR ca de tămâie

Dorin Cioabă, regele de la Sibiu, cere public liderilor altor organizaţii care-i reprezintă etnia să renunţe la folosirea termenului „ţigan” atunci când fac referire la membrii acestei familii. El le cere reprezentanţilor poporului său, reprezentativi pentru minoritate, să nu facă alianţe cu partidele extremiste, considerând că acestea vor să le distrugă tradiţiile.

Nu mușcați din mărul otrăvit!

Cioabă solicită comunităţilor de romi să nu se alăture partidelor extremiste, el spunând că ofertele unor formaţiuni de acest fel către unii reprezentanţi ai diverselor minorităţii, fie că este vorba despre romi sau de alte minorităţi, sunt „un măr otrăvit”.

El nu se arată împotriva alianţelor politice, dar vrea ca acestea să fie făcute „cu partide care luptă pentru bunăstare şi ajutor social, adică toate lucrurile care vin în ajutorul minorităţilor”.

Regele retransmite supușilor mesajul premierului Ciolacu de la Congresul romilor din noiembrie în care avertiza comunitatea despre pericolul reprezentat de partidele extremiste, în acest caz AUR.

Oameni buni, cui să mă adresez cel mai bine? Ce specialişti am eu mai buni decât dvs în aur? Oameni buni, (AUR n.r.) sunt o tinichea. „Haurul” lor e o tinichea plină de minciuni, le-a spus Ciolacu,

romilor reuniţi la Sala Palatului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *