Shadow

Nicolae Păun: Romii nu au acordat votul de încredere masiv în favoarea Partidei Romilor şi de aceea se află în situaţia de faţă

Invitatul realizatoarei Monica Cornea în emisiunea „Romi Pentru România„, preşeditele Partidei Romilor „Pro-Europa”, Nicolae Păun a făcut o analiză referitoare la starea de sărăcie a unor comunităţi de romi, prezentată în ediţiile anterioare la postul B1 TV.

„Romii din România nu au acordat votul de încredere masiv în favoarea Partidei Romilor şi de aceea se află în situaţia în care se află. Dacă mi-ar fi acordat mie, Partida Romilor, votul şi aş fi intrat în Parlamentul României încă din 1992, am fi asistat la o altă situaţie, stai să vezi acuma, în oglindă, uită-te la UDMR. Care sunt din 1990 la guvernare şi s-au păstrat în continuare la guvernare. Electoratul UDMR are încredere în ei şi au ieşit masiv la vot şi i-au votat. Şi UDMR la rândul său a întors beneficiile către comunități.” a spus Nicolae Păun.

„Într-o ţară europeană, democratică, aşa cum ne dorim ca şi România să fie, nu ai ce să faci, trebuie să pleci capul în faţa rezultatului votului exprimat de cetăţeni, cum am făcut şi eu. Din perioada 1992 am fost doar consilier local la Sectorul 5 şi ulterior deputat în Parlament. Ce am putut să fac, am făcut, cu forţa pe care ei mi-au dat-o. Partida Romilor, câţi oameni a avut în teritoriu, atât am făcut. Mai departe, dacă voturile pleacă masiv, fie către partidele de stânga, fie de dreapta sau unde se vor duce oamenii, e treaba lor. Dar să nu bată la mine la uşă. Eu nu mă disculp, dar nu poţi avea pretenţie la mine. „, a mai declarat preşedintele APRPE.

„Nu avem reprezentare conform situaţiei reale. Peste 500-600 de comunităţi de romi, încerc să-i conving să se gândească că votul lor contează. Nu avem reprezentare. Şi nici nu mă aştept la mare lucru în perioada următoare. Asta este lumea în care trăim. Mulţi cred în continuare că este datoria statului. Nu mai este de 30 de ani, s-au schimbat vremurile. Cine dictează, votul majoritar, partidele politice, ăia pe care i-ai trimis în Parlament, ăia care au puterea. Noi deocamdată facem ce putem.”, a concluzionat Nicolae Păun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *