Shadow

Doi elevi din Craiova reprezintă România pe scena internațională de dezbateri academice

Asociația Română de Dezbatere Oratorie și Retorica (ARDOR) alege, anual, primii 5 cei mai buni debateri din țară pentru a reprezenta România. În 2024, doi elevi din Craiova vor face parte din această echipă. Este vorba despre Ioan Brezniceanu, de la Colegiul Național „Elena Cuza” și Dragoș Matei, elev la Colegiul Național „Frații Buzești”.

Anul trecut, cei doi au obținut rezultate performante la nivel internațional. Echipa a câștigat premiul 3 în prestigiosul campionat Prague Debate Spring. Elevii din Bănie au fost selectați din nou, cu mențiunea ca ei suntem primii din Craiova care să se afirme la aceasta disciplina pe plan internațional, lotul organizându-se din anul 2004.

Am fost aleși în urma a două runde de selecții, cea online din 15-23 decembrie și cea fizica la care au trecut doar 12 oameni, din 13-14 ianuarie, organizată la București în liceul Jean Monnet. Pe data de 15-17 februarie vom reprezenta România la Campionatul European de dezbateri de la Praga. De asemenea, atat eu cat și Dragoș antrenam viitoarele generații de debateri din Craiova, fiind traineri la clubul Express Cuza Debate, unde încercăm sa redam mediului liceal care ne-a format cât mai mult înapoi”, a transmis Ioan Brezniceanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *