Shadow

Romii dintr-un oraș rusesc au dus o dronă la fier vechi: autoritățile au început o anchetă

Romii din regiunea rusă Tambov au adus o dronă rusească Orlan-10 la un punct de colectare a fierului vechi. Muncitorii au chemat poliția și geniștii, informează Baza, relatează Moscow Times. Forțele de ordine investighează modul în care drona a ajuns în posesia romilor.

Orlan-10 este cea mai recentă dronă rusească dezvoltată și produsă de Centrul de Tehnologie Specială (STC) din Sankt Petersburg. Drona este concepută pentru recunoaștere și supraveghere. Poate transmite ținte care urmează să fie lovite de diverse vehicule de luptă și poate fi, de asemenea, folosit pentru a regla focul de artilerie și războiul electronic.

Orlan-10 este cea mai masivă dronă internă folosită de Forțele Armate ale Federației Rus

Anterior se spunea că aproximativ 10 drone au fost găsite în pădurile din regiunea Moscovei după topirea zăpezii. În acest sens, Ministerul Apărării a îndemnat populația să fie vigilentă. “Surprize neplăcute pot aștepta iubitorii de petrecere a timpului liber în aer liber: În loc de primele flori, s-ar putea să vă împiedicați de un UAV dezghețat. Cel mai probabil, aceste ‘păsări’ au fost suprimate de războiul electronic”, a menționat departamentul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *