Shadow

Ţiganii au ajuns în Europa cu 1000 de ani în urmăCiteşte întreaga ştire: Ţiganii au ajuns în Europa cu 1000 de ani în urmă

Unii cercetători consideră că au existat mai multe valuri de migraţie din India. Şi astăzi există triburi nomade sau semi-nomade în India, susţinând teoria că ei au fost nomazi de la început, au părăsit ţinutul de baştină în timpul unei invazii şi apoi au fost împinşi înspre Vest de alte popoare.
Citeşte întreaga ştire: Ţiganii au ajuns în Europa cu 1000 de ani în urmă

În Europa, unii ţigani au devenit sclavi în Balcani, în special Moldova şi Ţara Românească, iar alţii şi-au continuat călătoria răspândindu-se până în Spania (1425) sau în Finlanda (1597). Pentru a obţine permise de trecere prin ţările din apus, unii ţigani au pretins că sunt creştini din Egipt veniţi în pelerinaj. Acest lucru a condus în timp la denumirea engleza de „gypsy” şi cea spaniola de „gitano” – adică de la „egiptean”. Într-o altă variantă de interpretare, numele de „ţigani” ar proveni din grecescul „athinganoi” tradus prin „a nu se atinge”, dobândit în perioada când se aflau pe teritoriul Imperiului Bizantin.
Citeşte întreaga ştire: Ţiganii au ajuns în Europa cu 1000 de ani în urmă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *