- 1 kg carne porc
- 2 carnati afumati de casa
- 200 g ceafa afumata de porc
- 2 cepe
- ulei
- oua
- apa + malai
- sare, boia iute, piper negru macinat
MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura moldoveneasca – Reteta video:
Intr-o oala in care am incins 100 ml ulei, prajim ceapa cu putina sare.
Adaugam apoi carnea de porc taiata cubulete si amestecam pentru a nu se lipi de oala.
Dupa 2 -3 minute presaram sare, boia si piper negru. Turnam 3 cani de apa.
Intr-o tigaie, prajim carnatul si ceafa pana cand prind o crusta.
Dupa ce sunt gata, adaugam afumatura peste tochitura, amestecam si lasam 40-50 de minute sa fiarba la foc mic-mediu.
Separat, preparam mamaliguta- in apa clocotita cu un praf de sare, presaram malaiul in timp ce amestecam incontinuu. Regula zie de 3 cani de apa la 1 cana de malai.
Facem ouale ochiuri.
Asamblam farfuria cum dorim.