Shadow

Tochitura moldoveneasca , .

  • 1 kg carne porc
  • 2 carnati afumati de casa
  • 200 g ceafa afumata de porc
  • 2 cepe
  • ulei
  • oua
  • apa + malai
  • sare, boia iute, piper negru macinat

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura moldoveneasca – Reteta video:

Intr-o oala in care am incins 100 ml ulei, prajim ceapa cu putina sare.

Adaugam apoi carnea de porc taiata cubulete si amestecam pentru a nu se lipi de oala.

Dupa 2 -3 minute presaram sare, boia si piper negru. Turnam 3 cani de apa. 

Intr-o tigaie, prajim carnatul si ceafa pana cand prind o crusta.

Dupa ce sunt gata, adaugam afumatura peste tochitura, amestecam si lasam 40-50 de minute sa fiarba la foc mic-mediu. 

Separat, preparam mamaliguta- in apa clocotita cu un praf de sare, presaram malaiul in timp ce amestecam incontinuu. Regula zie de 3 cani de apa la 1 cana de malai.

Facem ouale ochiuri.

Asamblam farfuria cum dorim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *