Shadow

Salata TIGANEASCA reteta clasica


Ingrediente doua persoane:

  • 2 rosii mari
  • 2 castraveti potriviti
  • 1/2 ardei gras
  • 1 ceapa rosie sau ceapa verde proaspata
  • 1 legatura patrunjel
  • 100g branza telemea sau feta
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita otet
  • sare

Mod de preparare:
Pentru aceasta salata legumele se spala si se sterg de apa.
Castravetii daca sunt proaspeti si nu prea batrani se lasa cu tot cu coaja.

Legumele se taie in cuburi, iar ceapa solzisori.

In boluri individuale sau intr-un bol ceva mai mare se aseaza legumele intercalate. Intr-un castronel mic se amesteca uleiul cu otetul si sarea. Dressingul se adauga cu putin timp inainte de servire, altfel legumele se vor flescai si nu vor fi crocante si bune asa cum le sta bine intr-o salata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *