Ingrediente (6 porții)
- aproximativ 800 gr. carne de vițel fragedă (eu folosit mușchiuleț), dar se poate face cu orice carne doriți
- 1,0 kg ardei ardei gras colorat (roșu, galben, verde) și capia, în proporția dorită
- 6-8 roșii
- 2 morcovi
- 2 cepe
- ¼ rădăcină țelină
- 3- 4 linguri ulei
- 6-7 grăunți de usturoi
- 1 legătură pătrunjel verde
- ½ cană supă vită/legume sau apă fierbinte
- sare, piper (după gust)
Mod de preparare
-Se spală bine carnea și se taie, porționându-se după preferință în bucăți mai mici.
-Se curăță, se spală și se taie legumele, respectiv: ardeiul gras în fâșii mai late, morcovul, țelina în bețișoare (eu am folosit o răzătoare specială), cepele se taie rondele, iar pătrunjelul se toacă mărunt.
-Se spală, se decojesc roșiile și se taie în cuburi.
-Se curăță grăunții de usturoi și se taie fiecare în rondele subțiri.
În uleiul în care s-a prăjit carnea se adaugă ceapa și se lasă pe foc câteva minute, până când aceasta începe să sticlească ușor. (Dacă vă deranjează ”ceapa prăjită”, puteți adăuga 1-2 linguri de apă/ supă fierbinte peste ceapă, pentru ca aceasta să se ”călească” înnăbușit).
-Când ceapa s-a înmuiat puțin se adaugă, morcovul și țelina tăiate, se amestecă toate și se mai lasă câteva minute să fiarbă până când și acestea încep să se înmoaie.
-Peste legume se pune ardeiul, se amestecă, se acoperă cratița cu capac și se lasă să fiarbă acoperit 10- 15 minute la foc mediu, până când ardeii își schimbă ușor culoarea și sunt pe jumătate fierți.