Shadow

Curcan la cuptor

Ingrediente

  • 1 curcan
  • 40 – 60 g de sare, in functie de cat de sarat mancati (calculati maxim 10 g de sare pe kg)
  • 2 capatani de usturoi taiate in doua
  • 1 capatana de usturoi pisat
  • cateva frunze de salvie (eu am folosit 4)
  • 200 ml de vin alb
  • 200 g de afumatura (kaizer, bacon, pancetta)
  • 100 g de unt moale
  • 1 portocala
  • 3 mere taiate felii groase
  • 2 morcovi mari
  • 3 cepe
  • piper
  • ardei iute uscat
  • cimbru
  • boia de ardei dulce
  • 5-6 cuisoare

Cum preparam reteta de curcan la cuptor?

Reteta video o gasiti dedesubt.

Se parleste foarte bine curcanul la flacara, sa nu ramana deloc tuleie. Unele sunt scurte si adanc infipte in piele, asa ca eu le-am scos cu o penseta pentru oasele de peste. Se gasesc in magazine aceste pensete.

Apoi, trebuie spalat bine si sters.

Se face o saramaura cu 1 lingura de sare la 1 l de apa si se baga curcanul. Apa sa fie rece, nu calda. Se lasa minim 2 ore, ideal peste noapte. In felul acesta iese sangele si carnea se fragezeste.

Ce condimente se folosesc pentru carnea de curcan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *