Ingrediente
- 1 curcan
- 40 – 60 g de sare, in functie de cat de sarat mancati (calculati maxim 10 g de sare pe kg)
- 2 capatani de usturoi taiate in doua
- 1 capatana de usturoi pisat
- cateva frunze de salvie (eu am folosit 4)
- 200 ml de vin alb
- 200 g de afumatura (kaizer, bacon, pancetta)
- 100 g de unt moale
- 1 portocala
- 3 mere taiate felii groase
- 2 morcovi mari
- 3 cepe
- piper
- ardei iute uscat
- cimbru
- boia de ardei dulce
- 5-6 cuisoare
Cum preparam reteta de curcan la cuptor?
Reteta video o gasiti dedesubt.
Se parleste foarte bine curcanul la flacara, sa nu ramana deloc tuleie. Unele sunt scurte si adanc infipte in piele, asa ca eu le-am scos cu o penseta pentru oasele de peste. Se gasesc in magazine aceste pensete.
Apoi, trebuie spalat bine si sters.
Se face o saramaura cu 1 lingura de sare la 1 l de apa si se baga curcanul. Apa sa fie rece, nu calda. Se lasa minim 2 ore, ideal peste noapte. In felul acesta iese sangele si carnea se fragezeste.