Ingrediente:
– 500g ciuperci pleurotus
– 2 morcovi
– 1 țelină mică
– 1 ceapă
– 2-3 căței de usturoi
– 1 litru apă
– 200ml smântână
– 2 linguri oțet
– 1 lingură ulei
– Sare și piper după gust
– 1 frunză de dafin
– 1 legătură pătrunjel
Instrucțiuni:
1. Curăță și toacă ceapa, morcovii și țelina.
2. Într-o oală, adaugă uleiul și călește ceapa până devine aurie.
3. Adaugă morcovii și țelina, amestecând bine.
4. Taie ciupercile în fâșii și adaugă-le în oală.
5. Toarnă apa și adaugă frunza de dafin. Lasă să fiarbă timp de 20 de minute.
6. După ce legumele sunt fierte, adaugă usturoiul zdrobit, oțetul, sare și piper după gust.
7. Ia oala de pe foc și adaugă smântâna, amestecând bine.
8. Servește ciorba caldă, presărată cu pătrunjel proaspăt tocat.