Două şcoli din Timişoara şi-au schimbat înfăţişarea în urma unor desene de artă murală, realizate de artiştii Corina Nani şi Flavius Rouă.
Impresionantele lucrări au fost realizate în cadrul unui proiect european care îşi propune să sprijine integrarea în societate a copiilor de etnie romă. Primul obiectiv a fost Şcoala Gimnazială nr. 1, din cartierul Fabric, unde au fost realizate trei picture murale. Una dintre ele, aflată pe întreaga suprafaţă a unui calcan, reprezintă un copil inspirat din poveştile de viaţă împărtăşite de părinţii romi. Şi Liceul de Informatică Grigore Moisil a căpătat culoare, graţie artiştilor coordonaţi de directorul festivalului de graffiti FISART, Sergio Moariu.
Este un proiect european al Universităţii de Vest – Facultatea de Sociologie şi Psihologie, pentru integrarea romilor. Au făcut o licitaţie publică, dar am fost singurii care ne-am prezentat. Noi catalogăm şi aceste lucrări în cadrul FISART. Şcoala din Fabric este una în care majoritatea copiilor sunt romi. Dar e o şcoală foarte bine condusă. Una dintre lucrări reprezintă un copil care duce la ideea că e de etnie romă. La liceul de Informatică, după părerea mea s-a făcut cea mai interesantă lucrare din oraş, după acea lucrare de pe clădirea Materna, din centrul Timişoarei, care s-a făcut în cadrul festivalului Plai. La Informatică e tot un desen mare, cât tot calcanul”, a spus Sergio Morariu.