Se știe deja că rețetele țigănești de mâncăruri sunt foarte gustoase, pentru că sunt preparate într-un stil tradițional, cu multe ingrediente ce-și completează gusturile armonios, așa cum au demonstrat doi rromi la „Chefi la cuțite”, preparând o rețetă de tocană țigănească cu amestec de carne.
Rețetă de tocană țigănească cu amestec de carne – Ingrediente:
Articolul continuă după reclamă
- 1 kg pulpă de porc
- 1 pui fraged, de curte
- 2 linguri de untură
- 2-3 cepe mari
- 4 ardei capia
- 1 gogoșar
- 4 ardei iuță
- 500 gr roșii cherry
- 1 legătură de mărar
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de usturoi verde
- sare și piper
- 1 crenguță de cimbru
Rețetă de tocană țigănească cu amestec de carne – Preparare
Pulpa de porc se curăță de tendoane și se toacă în cuburi mici, care se trag la tigaie înt-o lingură de untură topită, sau de ulei. Se asezonează cu sare și piper și se amestecă până se rumenesc pe toate părțile.
Într-o altă tigaie se prăjește puil tăiat în bucăți mici, tot în untură topită, sau ulei. Și acesta se asezonează cu sare și piper și se rumenește bine pe toate părțile.
Se curăță ceapa, se toacă în fâșii și se adaugă peste carnea de porc. Se amestecă bine și se lasă la călit până își schimbă culoarea.
Citește și: Rețetă de Tocană țigănească de pasăre cu gălbiori, preparată la ceaun
Se adaugă roșiile cherry tăiate în sferturi și ardeiul gogoșar tăiat în cuburi mici. Se completează cu o cană de apă fierbinte pentru a avea ingredientele lichid în care să fiarbă. Apoi se adaugă și crenguța de cimbru pentru un plus de aromă.