Pentru a pregăti ardeii umpluți de post aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- o cană cu orez,
- 10 ardei grași
- trei cepe
- două linguri cu pastă de tomate/sos de roșii
- ciuperci la cutie
- cimbru, pătrunjel, sare, piper, orez.
Primul pas pentru prepararea ardeilor umpluți este să spălați bine ardeii, curățați bine de semințe și tăiați-le capacul. Tocați ceapa mărunt și puneți la călit alături de ciuperci pe care, de asemenea, le veți tăia mărunt. Lăsați câteva minute, adăugați pasta de tomate și câteva linguri cu apă, notează rețeteșivedete. Gospodinele cu experiență au și o recomandare, astfel încât ardeii de post să fie cu preparați corespunzător.
Curățați orezul de impurități, spălați-l și adăugați în cratiță. Spălați pătrunjelul, tocați mărunt și puneți peste orez, apoi presărați cimbru peste amestec.