Sandvișurile cu conopidă pot fi un prânz consistent și sănătos sau o cină rapidă. Se pot servi cu salată verde.
Ingrediente
- 1 conopidă mică
- 8 felii de pâine ciabatta
- frunze de salată
- ½ ceapă roșie feliată subțire
- 2 roșii, feliate și asezonate cu sare de mare și piper
- pătrunjel proaspăt tocat
- ulei de măsline extra virgin
- sare de mare
- piper negru proaspăt măcinat
- sos romesco cu lapte de migdale
- 1 roșie, tăiată în jumătate și fără miez
- 1 ardei roșu copt
- 50 g migdale prăjite
- 2 căței de usturoi
- 50 ml ulei de măsline extravirgin
- 2 linguri de lapte de migdale
- 1 lingură de oțet de vin roșu
- ⅛ linguriță de fulgi de ardei roșu
- sare de mare
- piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă. Se taie conopida felii și se pune în tavă, apoi se stropește cu ulei de măsline, se asezonează cu sare și piper și se coace aproximativ 30 de minute sau până când se frăgezește și devine aurie pe margini.
Pentru sos se pun într-un blender, combinați roșia, ardeiul roșu copt, migdalele, usturoiul, uleiul de măsline, laptele de migdale, oțetul de vin roșu, fulgii de ardei roșu și un praf de sare și piper. Se amestecă până la omogenizare.
Pe fiecare felie de pâine se pune sos, apoi se așează câteva frunze de salată, ceapă roșie, felii de roții, conopida și pătrunjel. Se servește imediat.