Day: April 17, 2020

Secretele celui mai gustos drob de miel, dezvăluite de  tiganii

Secretele celui mai gustos drob de miel, dezvăluite de tiganii

Sa halim bine
Ingrediente: 500 gr organe miel 1 legătură generoasă de ceapă verde 50 gr smântână groasă 1/2 linguri de ulei 2 ouă un praf de sare piper cimbru 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel Cum se prepară drobul de miel tradițional Mai întâi, se pun organele de miel la prăjit, cu o lingură de ulei și amestecăm până se rumenesc puțin. Se adaugă ceapa verde, un cățel de usturoi sau usturoi verde și o frunză de dafin. După ce s-au mai gătit puțin, se adaugă un praf de sare, piper și puțin cimbru. Se lasă pe foc până scade sosul.După ce s-au răcit organele, se toacă mărunt, se adaugă smântâna și verdeața. Se amestecă totul până se obține o compoziție omogenă. Jumătate din compoziție se așează într-o tavă de chec, tapetată cu hârtie de copt și deasupra se pun ouăle fierte. Peste,
Cozonac cu nucă şi scorţisoara

Cozonac cu nucă şi scorţisoara

Sa halim bine
COZONAC REŢETE. Ingrediente: – 500 g faina cernuta – 150 g zahar – 250 ml lapte caldut – 4 galbenusuri – 80 ml ulei + o lingura mare margarina topita – o drojdie 25g – un praf de sare – esente de vanilie, rom, coaja sau zeama de lamaie..etc – un galbenus pt uns – 200 g nuca macinata amestecata cu – 8-10 linguri zahar – un plic zahar vanilat – esenta de rom – 2 lingurite scortisoara – 100 g stafide. COZONAC REŢETE. Preparare: Etapa 1: Drojdia se dizolva in 100ml lapte caldut cu o lingura de zahar si una de faina se lasa 10 minute. Etapa 2: Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 2. Intindem fiecare bucata pe masa infainata si o taiem in 2 pe lung. fiecare parte se presara cu nuca si se ruleaza strans. se impletesc cele 2 rulade, se pun in tava si se cresteaza cu un cu