Day: October 28, 2021

Tânăra de etnie romă care predă la o universitate de prestigiu din Spania

Tânăra de etnie romă care predă la o universitate de prestigiu din Spania

Mapamond, Reportaj, Romii in imagini
Izabela Tiberiade provine dintr-o familie tradițională de romi din Craiova. Tânara a spart puțin tiparele și a făcut tot ceea ce i-a stat în putință să-și depășească condiția socială. A avut și un sprijin în tot parcursul său educational, și anume, pe tatăl său, Romeo Tiberiade, care în urmă cu câțiva ani a absolvit Facultatea de Drept din Craiova. Izabela nu este doar frumoasă, este și extrem de inteligentă. Dar mai ales, ambțioasă, pentru că într-o lume în care indiferent ceea ce am zice, există discriminare, Izabela s-a impus și ne-a arătat nouă, tuturor, că se poate. Doar trebuie să-ți pui un target și prin multă muncă și perseverență îl atingi. Face parte din tinerii plecați devreme de acasă, dar care nu ne-a făcut de râs, ci din contra, România are cu cine să se mândrească. Norocu
TIGAIE CU PORC, PRAZ SI ROSII LA MINUT

TIGAIE CU PORC, PRAZ SI ROSII LA MINUT

Sa halim bine
Am facut aceasta tigaie cu porc, praz si rosii la minut din lipsa de timp… Cand ti se schimba programul si apare ceva imprevizibil trebuie sa te adaptezi situatiei si sa modifici planul A in planul B. Mi-am pregatit un muschiulet de porc pentru a-l face rulada cu bacon, dar, pentru ca nu am avut timp suficient, a trebuit sa regandesc meniul. Ce sa fac daca am doar 30 de minute la dispozitie pentru a pregati mancarea si a o si manca? Carnea nu o mai puteam congela asa ca m-am adaptat situatiei si am facut un pranz excelent si super rapid. Cum cu o saptamana inainte facusem Boeuf Stroganoff, am mers pe acelasi principiu cu fasiile subtiri de carne. Ingrediente - savoriurbane.com 1 muschiulet (400 g) sau ceafa frageda 2-3 linguri ulei de floarea soarelui ca. 15 cm de praz sare, piper,
FRIPTURĂ ÎNĂBUȘITĂ DE PORC CU USTUROI ȘI CEAPĂ – LA CUPTOR SAU LA OALĂ SUB PRESIUNE

FRIPTURĂ ÎNĂBUȘITĂ DE PORC CU USTUROI ȘI CEAPĂ – LA CUPTOR SAU LA OALĂ SUB PRESIUNE

Sa halim bine
Friptură înăbușită de porc cu usturoi și ceapă – la cuptor sau la oală sub presiune. Rețeta de tocăniță scăzută sau pörkölt din ceafă sau pulpă de porc cu sos de ceapă, usturoi și ardei. Cum se face friptura de porc la oală sub presiune (kukta) sau la multicooker? Rețete cu ceafă de porc. Rețete de friptură scăzută. Rețete la oala sub presiune. Rețete la multicooker. Rețete ardelenești. Rețete de mâncare cu sos. Ingrediente - savoriurbane.com 1,5-1,8 kg de ceafă, spată sau pulpă de porc (bucată mare) 6 cepe albe, roșii 8-10 căței de usturoi 3 linguri de ulei 2 ardei roșii kapia sau grași 2 lingurițe semințe de chimen sare, piper 2 lingurițe de boia dulce (paprika) Garnituri: pâine piure de cartofi cartofi natur paste simple fierte orez simplu fiert mămăligă