Vrăjeli adevărate – 23 noiembrie 2015

vrajeli• Intenţia de revocare a lui Vasile Cocoş din funcţia de viceprimar nu mai este poveste, asta pentru că liberalii şi independenţii din Consiliul Local al Râmnicului au depus o solicitare în acest sens, cerere care va fi dezbătută la şedinţa ordinară de la finele acestei luni. Revocarea se poate înfăptui mult mai uşor decât în cazul unui viceprimar plin, deoarece Cocoş este doar consilier local cu atribuţii de viceprimar.

• Prefectul Dumitru Cornoiu şi subprefectul Aurora Gherghina sunt „pe făraş”, odată cu instalarea noului Guvern Cioloş şi demisia lui Gabriel Oprea din funcţia de ministru al Afacerilor Interne. Era evident că Dumitru Cornoiu a avut un „spate” puternic atunci când a fost numit prefect, ştiut fiind prietenia acestuia cu UNPR-iştii Oprea şi Marian Sârbu. În schimb, Aurora Gherghina a fost mereu o fruntaşă a PSD, iar acum nu mai intră în vederile noii guvernări „tehnocrate”. Se aude că pe cele două posturi din fruntea Prefecturii Vâlcea vor reveni oamenii „apolitici” Radu Renga şi Mircea Nadolu.

• Principala poartă de acces la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea arată în ultimul hal de degradare, în total contrast cu clădirea modernizată a spitalului. Poate Consiliul Judeţean Vâlcea ar trebui să nu se zgârcească la câteva mii de euro şi să aloce urgent fonduri pentru lucrări de reabilitare a cabinei portarului.

• Noul ministru popus al Agriculturii, Achim Irimescu, a poposit în trecut şi Vâlcea, fiind un „uzucar” convins. Irimescu a activat la Întreprinderea de utilaj chimic şi Forjă din Râmnicu Vâlcea (zisă şi UZUC) în perioada august 1983 – decembrie 1985. Tehnocratul este doctor în economie agrară la ASE Bucureşti şi licenţiat al Facultăţii de Tehnologie a Construcţiilor de Maşini din Politehnică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *