Shadow

Cum a plăcălit o bandă de ţigani din Ţăndărei statul britanic cu 800.000 de lire sterline

Infractorii îşi procurau documente de identitate false, precum şi o serie de recomandări de la locuri de muncă fictive, pe care le prezentau autorităţilor britanice pentru a se putea înscrie astfel în sistemul de asigurări britanic, pentru ca ulterior să obţină ajutoare sociale, scrie „Daily Mail”.

Româncele de etnie rromă din Ţăndărei, Ramona Dumitru şi Dorina Dumitru, au primit de la statul britanic, în aproximativ 6 ani, peste 800.000 de lire sterline, prin acţiuni descriese de către un judecător britanic ca fiind „un atac flagrant la sistemul de ajutoare sociale” din Marea Britanie.
Membrii clanului cereau ajutoare sociale de la statul britanic folosind simultan câte două identităţi diferite, una reală şi cea de-a doua contrafăcută, pe care reuşiseră să le înregistreze în sistemul de asigurări britanic. În plus, veneau şi cu documente de identitate false în care figurau copii inexistenţi, pentru a primi astfel şi mai mulţi bani.
Mulţi dintre membrii clanului nici nu au locuit în Marea Britanie în vremea când au beneficiat de ajutoarele sociale. Acestea le erau ridicate şi aduse de Ramona şi Dorina, care au făcut drumuri regulate între România şi Marea Britanie pentru a încasa banii.

Pedepse hilare dispuse de justiţia britanică

Un judecător i-a ordonat vineri Ramonei Dumitru, în vârstă de 34 de ani, care a încasat ilegal suma de 18.106,33 lire sterline, susţinând în mod fals că ar fi mama a şase copii, să restituie suma de 16,65 lire sterline. Dorinei, în vârstă de 39 de ani, i s-a ordonat să restituie suma de o liră, în pofida faptului că a încasat 101.333,27 lire sterline, precizează tabloidul britanic.
Ambele femei, care au declarat că locuiesc în Nottingham, au fost încarcerate în mai alături de alţi şapte membri ai grupării, care au fost condamnaţi la un total de 13 ani de închisoare.
Aceste pedepse care par hilare la prima vedere se bazează pe faptul că cele două infractoare n-au avut declarate niciun fel de bunuri pe care statul britanic să le execute pentru a recupera din banii furaţi de acestea.
Capul reţelei, Teluş Dumitru, de 37 de ani, a fost condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare, iar soţia lui, Ramona, la 2 ani de închisoare, în timp ce sora ei, Claudia Radu, de 36 de ani, a fost arestată pe aeroportul din Stansted, când venea să ridice ajutorul social şi condamnată la 6 luni de închisoare.
Tatăl lor, Ion Stoica, de 57 de ani, a fost condamnat la 6 luni de detenţie, iar cumnatul Claudiei, Adrian Radu, de 34 de ani, la 12 luni de închisoare. Dorina Dumitru a primit 1 an şi 8 luni de închisoare, Marian Gheorghe, de 35 de ani, a primit 2 ani şi 4 luni de detenţie, iar Ion Lincan, de 35 de ani, o lună de închisoare.
Un alt infractor, Abdel Lemsatef, de 67 de ani, a fost condamnat la 9 luni de închisoare după ce a recunoscut că i-a furnizat lui Teluş Dumitru recomandări de la locuri de muncă fictive pentru membrii clanului, pentru ca aceştia să primească ajutoare.
Condamnările au fost date pentru fapte care datează din perioada 2003-2009. Noi audieri ale unora dintre infractori sunt prevăzute pentru data de 26 aprilie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *