Vrăjeli adevărate…

Schimbarea stăpânilor, bucuria nebunilor!

După nefericitul eveniment în care a fost implicat Alexandru Diamant, fostul lider al romilor vâlceni, în comunităţile rome din municipiul Râmnicu Vâlcea a început nebunia. Foşti aşa-zişi prieteni ai lui Diamant, chiar şi rude, şi-au asumat cu de la sine putere, rolul de preşedinte de partid, de lider rom, de…. de… etc. Toţi au început să meargă pe la uşile mai marilor Vâlcii să ceară bani pentru ei, şi nu pentru romii săraci pe care pretind că-i servesc şi-i apără!
Au fost tentative jalnice de a alcătui filiale, un ziar, un sediu etc. Lipsa lui Alexandru Diamant este un mare impediment în calea dezvoltării şi integrării romilor vâlceni. De tot ce a construit el s-a ales praful! Păcat! Mare păcat!

Votăm, dar cu romii cum rămâne?

Judeţul Vâlcea a fost cuprins în totalitate de febra alegerilor. Alegeri pentru primării şi Consiliul Judeţean. Candidaţi, câtă frunză şi iarbă… Promisiuni, la fel de multe, la fel de necinstite şi oneroase!
Mai toate partidele au încheiat protocoale cu tot felul de lideri romi. S-au dat şi bani – puţini, dar s-au dat – şi multe, multe promisiuni.
Ce-or să păţească romii? La fel ca întotdeauna. Vor vota, vor bea o bere şi vor păpa un mic… doi… Şi apoi? Apoi vor rămâne aşa cum erau şi înainte. Tot săraci, tot discriminaţi, tot minţiţi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *