Shadow

40 de rromi din România au cerut azil în California. Americanii se plâng că omoară găini și își fac nevoile în public

Aproximativ 40 de rromi din România s-au instalat de doua luni in mica localitate California si cer azil in Statele Unite pentru ca sunt persecutati acasa, in zona Bucurestiului.  

 Ei i-au alarmat pe unii dintre cei aproximativ 7.000 de membri ai comunitatii, care se tem de un aflux de refugiati romani, scrie Pittsburgh Post-Gazette. Cei mai multi dintre rromi nu vorbesc bine sau deloc engleza, nu cunosc obiceiurile americane si nu stiu sa se poarte, scrie ziarul.

Peste 150 de rezidenti s-au adunat joi seara la sala de sedinte a Consiliului California si si-au exprimat aceste ingrijorari cu privire la afluxul de refugiati români.

Cazurile rromilor au fost tratate de agentia americana pentru Imigratie si Vami (ICE), iar ei au fost eliberati in cadrul unui program guvernamental alternativ detentiei, care monitorizeaza zborurile din alte tari. Programul federal le permite imigrantilor sa se cazeze temporar la preturi mai mici si in conditii mai umane, ca o alternativa la plasarea lor in detentie.

Insa românii, care au inchiriat aproape toti apartamente de la un agent imobiliar local, Vito Dentino, s-au confruntat deja cu membrii comunitatii. Locuitori suparati au declarat joi, la intalnire, ca nou-sositii fac gunoi, isi parcheaza masinile in curti, nu respecta regulile de trafic rutier si perturba pietele. Altii au declarat ca au vazut rromi omorand gaini, iar copii isi fac nevoile in public

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *