Shadow

Crăciunul puşcăriaşilor

M-am prezentat la birouri ca un bun cetăţean (deţinut), într-o dimineaţă, când alţii de abia se trezesc şi comisiile se scoală. Pornind la drum cu idei preconcepute am fost tentat să-l cred pe director în comisie. Nu a trebuit să aduc decât 200 de hârtii în care să spună că: nu am cazier,  nu am boli incurabile, nu am carii, că n-am tinichea de coadă, că nu am paraziţi intestinali şi nu am depresii şi că nu am draci pe mine. În rest, totul e normal. În timpul comisiei, şeful s-a uitat la mine ca la un tigru oligofren şi a început să-mi examineze dosarul. După îndelungi conversaţii pe penibile, mi s-a spus că nu prezint încredere ca frigiderul Arctic şi m-a amânat pentru o lună! Venindu-mi în fire ca după un oribil coşmar, comisia a găsit prin a mă pedepsi o pâlnie între rasism şi xenofobie până a nu mai spune că nu mai sunt ziarist, campion în a le da lecţii de umanitate. Încercaţi să vă amintiţi de sentimentul bunătăţii, la bombănelile voastre când cineva vă cere ajutorul. Ne face să credem că v-aţi degradat încât am pierdut dreptul la speranţă. Vreau un pic de distincţie şi eleganţă.
Sunt şi gardieni minunaţi în viaţa noastră care spun că au citit prin ziare ce scriu eu, şi primesc câteodată aprecieri, dar le e frică să nu se interpreteze că au vreo sfârâială cu mine. I-am trimis un sincer sictir botoasei care mi-a vrut răul şi care nu mai vorbeşte cu mine. Dar fiind mirajul Crăciunului am iertat-o, dar nu i-am uitat numele.
Trăim împreună şi murim singuri. Suntem amărâţi, cu gândul la familii, la viaţa noastră anostă, lipsiţi de libertatea de mişcării, de libertatea cuvântului… blamaţi de societatea ce ne înconjoară. De aceea, televiziunea „Public TV” şi ziarul „Vocea „Romilor urează directorului Popescu Ion, directorul Penitenciarului Târgu Jiu „La mulţi ani!” şi „Sărbători fericite”. De asemenea, domnului judecător – delegat Marin Ion, colonelului Cioc Mugurel şi subofiţerului Florin Oprea.
De asemenea vâlcenilor, domnului primar Emilian Frâncu, domnului Dumitru Persu, tuturor cititorilor „Vocea Romilor”, domnului Smeoreanu, domnului Constănţeanu, domnului Iorgu, domnului Corlan şi tuturor oamenilor de bine din Vâlcea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *