Shadow

Suporterii Ungariei sunt anchetati de UEFA dupa sunetele de maimuta auzite din tribune

UEFA a anuntat, duminica, deschiderea unei investigatii disciplinare cu privire la un banner homofob desfasurat, marti, la Budapesta, in timpul partidei Ungaria-Portugalia (0-3) si la strigatele de maimuta auzite, sambata, in tribuna ultrasilor maghiari, la meciul Ungaria-Franta (1-1), informeaza AFP.

Azi e ultimul meci al lui Pandev la nationala Macedoniei de Nord

Forul european a desemnat “un inspector de etica si disciplina” pentru a investiga “potentiale incidente discriminatorii pe Puskas Arena din Budapesta” in timpul acestor doua intalniri din Grupa F a Euro-2020, se arata intr-un comunicat.

Contactat de AFP, un purtator de cuvant al UEFA a confirmat ca investigatiile referitoare la Ungaria-Portugalia sunt legate de un banner homofob denuntat de reteaua antidiscriminare FARE si prezentat, miercuri, de site-ul The Athletic.

In ceea ce priveste meciul Ungaria-Franta, de sambata, mai multe persoane au auzit strigate de maimuta in sectorul ocupat de ultrasii maghiari. Totusi, zgomotul celor 56.000 de spectatori de pe Puskas Arena a facut ca aceste scandari rasiste sa nu fie predominante.

Incidentele vin intr-un moment in care UEFA intentioneaza sa mute la Budapesta semifinalele si finala programate la Londra, in cazul in care guvernul britanic nu va acorda scutiri de carantina pentru suporteri si pentru invitatii forului european care vor asista la fazele finale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *