Shadow

Mii de romi la concertul de muzică lăutărească organizat de Partida Romilor Pro-Europa în Capitală. Nicolae Păun: A fost parte a campaniei „Declară-ți Etnia! Asumă-ți identitatea”

Partida Romilor Pro-Europa a organizat, duminică, în Parcul Sebastian din Sectorul 5 al Capitalei, un concert de muzică lăutărească la care au participat peste 6.000 de romi din București și județele din împrejurimi.
Concertul de muzică lăutărească, parte a campaniei „Declară-ți Etnia! Asumă-ți identitatea”
Pe scena evenimentului au urcat cele mai mari nume ale muzicii de petrecere: Florin Salam, Tzancă Uraganul, Marian Mexicanul, Mihăiță Piticu’, Sandu Vijelie și Marius Babanu.
„Concertul a fost parte a campaniei «Declară-ți Etnia! Asumă-ți identitatea», care a fost demarată de către Partida Romilor Pro-Europa în toată țara, cu scopul de a-i încuraja pe romi să-și declare cu mândrie și curaj etnia romă la recensământ. Eu și familia mea ne-am asumat identitatea etnică și îi îndemn pe toți romii să-și declare apartenența etnică. Nadara! Te aves rom si mișto! (Fără frică! Să fii rom e mișto – n.r.)”, a declarat Nicolae Păun, președintele Partidei Romilor Pro-Europa.
Alături de liderul romilor din România, au fost pe scenă toți membrii conducerii PRPE: Cătălin Manea, deputatul romilor în Parlament, Iulian Paraschiv, președintele Agenției Naționale pentru Romi, Marian Daragiu, sub-secretar de stat la Ministerul Educației, Bogdan Paraschiv, sub-secretar de stat la Ministerul Familiei, Daniel Vasile, prim-vecepreședinte al PRPE, și toți reprezentanții filialelor PRPE din Sectorul 5 și celelalte sectoare din București.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *