Shadow

ROMANIA UN FILM MUT SURD CHIOR CIUNG ȘI ȘCHIOP

La un colț de stradă m-a oprit o voce tremurândă: ”Dacă nu vă supărați, mă ajutați și pe mine, vă rog din suflet!”. Inițial am crezut că este vorba despre cerșetoria clasică. cerșetoriei încep cam la fel Primul instinct a fost să ignor, dar vocea interioară a sărit cu gura pe mine
sursa rugăminții. Era o bătrână cu ochi tulburi care tremura sprijinită într-un baston scorojit. Era îmbrăcată murdar și sărăcăcios, iar în cealaltă mână ținea o pungă de plastic la fel de murdară și aproape goală cu pantofi bărbătești cu multe numere prea mari.
Bătrâna continuă: ”Vă rog din inimă, dacă puteți și nu e deranj, să mă ajutați să traversez strada să mă duc la mine pe bancă, că m-a călcat mașina aicea și mi-e frică să traversez! Sunt aproape oarbă. Se plângea că nu mai are dinți, că nu vede și că e greu la bătrânețe. Își cerea iertare de la mine , din doi în doi pași, deși încercam să o asigur că nu e cazul . Aici unde nimeni nu dă doi bani pe tine, aici în Romania Îmbătrânesc aici, într-un stat falit, pe un pământ care nu mai rodește. Îmbătrânesc condus de scârbe și farisei îmbuibați care își abandonează bătrânii în propria urină, îi lasă să moară în sărăcie sau să putrezească de vii făcând pe paturi ruginite de azil. Aici unde se fură pensiile, unde se irosește mâncarea, unde se batjocorește suferința unde bătrânilor li se fură a doua felie de pâine doar ca unii să aibă a doua mașină. Dacă e așa, mi-e teamă că România încă nu a ieșit din Evul Întunecat.”
Tu, Marcela Maria, Costel Dinca şi alţi 17
1 comentariu
6 distribuiri
Îmi place

 

Comentează
Distribuie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *