Tocăniţă ţigănească

tocanita cu carne tocata si ciuperci_thumb[3]    Timp de preparare: 30 min
Gata in: 30 min
Ingrediente
800 g carne tocată (pulpă de porc)
2 legaturi ceapă verde
200 g pastă de ardei capia
600 g roşii
2 ardei iuţi
sare
cimbru uscat
piper roşu şi negru
1 lingurita zahăr
50 ml ulei de floarea- soarelui

Preparare
Se curăţă ceapa, se spală, se taie mărunt şi se pune într-o tigaie, cu puţin ulei, să se călească. După ce a devenit sticloasă, se adaugă carnea tocată.
Cât timp se călesc, este bine să se adauge apă puţin câte puţin, ca să nu se lipească şi să strice gustul.
După ce s-a călit carnea, se adaugă pasta de ardei capia şi roşiile tăiate cubuleţe. Se condimentează, după gust, cu sare, piper măcinat şi boabe şi cimbru măcinat.
Se bagă pentru câteva minute în cuptorul încins. După ce a scăzut, se adaugă cimbru şi ardei iute pe deasupra. Se serveşte cu mămăligă sau cu pâine caldă. Se ornează cu verdeaţă şi frunzuliţe de cimbru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *