Muşchi de vită în vin

muschiIngrediente; 1 kg muşchi de vită; 1-2 frunze salvie; 1-2 crengute rozmarin; piper boabe şi măcinat; 5-6 linguri sare; 50 g unt; 2-3 linguri ulei de măsline; 200 ml vin roşu demisec; 2 linguri făină
Pentru garnitură; 400 g conopidă; 1 mango; zeama de la o lămâie
Preparare
1. Se ia bucata de muşchi şi se spală în apă rece. Se înţeapă cu vârful unui cuţit pe toată suprafaţa şi se unge cu unt. Se condimentează cu piper, salvie şi rozmarin şi se toarnă vinul roşu. Se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la rece aproximativ 2 ore.
2. Conopida se curăţă de frunze şi se opăreşte. Se rup bucheţele şi se stropeşte cu zeamă de lămâie.
3. Separat, se curăţă mango, se taie cubuleţe şi, împreună cu conopida, se călesc în untul topit în prealabil. Într-un bol, se pune sarea, făina şi puţină apă. Se obţine o pastă consistentă.
4. Se scoate muşchiul de la frigider, se scurge de sos şi se acoperă cu salvie şi rozmarin. Se unge cu pasta de sare şi se bagă în cuptor, acoperit cu o folie de aluminiu. După ce s-a rumenit, se serveşte cu conopidă şi mango.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *