Shadow

Dansuri ţigăneşti şi ghicitoare în cărţi la Târgul ONG-urilor de la Iaşi

Peste 20 de organizaţii non-profit s-au adunat astăzi la Iaşi pentru a-şi promova activitatea. La târg a venit şi Asociaţia „Gipsy Eye”, a cărei domeniu de activitate este de a propaga cultura şi tradiţiile ţigăneşti.

Sute de curioşi s-au adunat astăzi în faţa Mitropoliei din Iaşi pentru a vizita tarabele aşezate de cele 20 de ONG-uri din toată ţară. Cea mai mare priză la public a avut-o taraba Asociaţiei „Gipsy Eye” din Paşcani. Voluntarii acesteia şi-au propus să promeze cultura ţigănească şi să încerce să combată rasismul faţă de persoanele de etnie rromă.
„Ideea ne-a venit în urma unui alt proiect pe care l-am organizat noi în trecut. Suntem tineri rromi şi români care încercăm să ne opunem rasismului faţă de etnie rromă. Vom dansa în patru locaţii de Iaşi. Totul va fi spontan şi vom alege locurile mai aglomerate”, ne-a spus Dragoş Stan, vicepreşedinte-voluntar la asociaţia amintită.
La standul asociaţiei sale, un fierar cu experienţă a oferit vizitatorilor o mostră de virtuozitate. În doar câteva minute acesta a făurit la rece o potcoavă. Lângă el, o ghicitoare le-a prezis viitorul celor interesaţi.
Pe lângă Asociaţia „Gipsy Eye”, la eveniment au mai luat parte şi alte ONG din diferite domenii de activitate, de la cele specializate în tradiţii şi costume populare româneşti, până asociaţii de jurnalism.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *