Shadow

Zeci de romi de origine română protestează la Roma: “Trăim fără apă şi curent”

Aproximativ 50 de romi de origine română au organizat un protest la Roma pentru a denunţa condiţiile igienice precare din tabăra în care trăiesc, informează ziarul La Repubblica, în ediţia electronică.

Romii s-au adunat luni în faţa Direcţiei pentru Protecţie Socială a Primăriei Romei şi i-au trimis o scrisoare primarului capitalei Italiei, Gianni Alemanno.
“De două luni nu avem apă caldă. Iar de astăzi a fost oprită şi apa rece, electricitatea şi serviciile de curăţenie. Nu mai putem trăi în astfel de condiţii”, afirmă Emil Costache, reprezentantul comunităţii de romi din tabăra Cesarina (Roma).

În tabăra autorizată trăiesc 150 de persoane, dintre care 83 de copii.

“Tabăra noastră este autorizată şi avem 83 de copii care merg la şcoli. Protestăm pentru că Primăria Romei, care a închiriat terenul, nu a plătit chiria, iar astăzi au fost oprite toate serviciile. Nu mai putem trimite copiii la şcoală pentru că sunt murdari”, se arată în scrisoare.
La protest au participat şi copii. O fetiţă de zece ani avea o pancartă pe care era scris un mesaj adresat primarului Gianni Alemanno. “Dragă domnule primar, suntem români din tabăra Cesarina. Nu avem apă caldă, nici lumină şi suntem toţi murdari. Profesorii nu ne primesc murdari la şcoală. Cum să facem? Faceţi ceva pentru noi. Vă mulţumim”, scria pe pancartă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *