Vrăjeli adevărate – 15 iunie 2015

vrajeli• Situaţie tragi-comică s-a înregistrat săptămâna trecută pe site-ul oficial al Primăriei Râmnicului. Imediat după şedinţa Consiliului Local de marţi, administratorul site-ului a schimbat poza de la categoria „Primar” cu faţa primarului interimar (de atunci!) Eduard Vîrlan, pentru ca numai după două zile, după ce a aflat că prefectul Dumitru Cornoiu a atacat în contencios administrativ deciziile Consiliului Local, acelaşi administrator de site a purces la o „rocadă”: poza lui Ion Gigi Matei i-a luat locul pozei lui Eduard Vîrlan. Suntem siguri că administratorul site-ului va avea de mult lucru şi în această săptămână, când sunt aşteptate alte şedinţe ale Consiliului Local de schimbare a conducerii Primăriei Râmnicului….

• Dacă data trecută am scris despre veniturile nesimţite ale „piticului atomic” Gheorghe Ioniţă, astăzi ne oprim atenţia asupra unui alt consilier local – Vasile Cocoş -, care este şi viceprimar (încă) al Râmnicului. Acesta este un adevărat colecţionar de averi imobiliare, întrucât deţine 10 (zece) terenuri în patru localităţi: Pietrari – trei, Tomşani – cinci, Vlădeşti – unul, Costeşti – unul. Însă, adevăratul imperiu imobiliar al lui Cocoş este în domeniul locuinţelor: două apartamente în Bucureşti, un apartament în Râmnicu Vâlcea, trei case în Pietrari, patru case în Tomşani, plus o casă în Vlădeşti. Suprafaţa totală a clădirilor depăşeşte 865 mp şi este cam mult pentru o persoană ce se pretinde social-democrată. La toate acestea mai adăugăm conturi bancare de 3,3 miliarde de lei vechi, acţiuni de 350 milioane de lei vechi, bijuterii de 5.000 euro, plus venituri în 2014 de peste 1,5 miliarde de lei vechi (de la Arta Populară, CECCAR Bucureşti, UCECOM, CAR Carpaţi IFN, RAJDP Vâlcea, ETA, Primăria Râmnicului, Topanel Production, Birou expertiză contabilă, etc.)

• Bogdan Stănescu, adminis­tra­to­rul special al Oltchim, este pro­punerea statului ro­mân pentru un loc în con­siliul de ad­mi­nis­traţie al Rom­pe­trol Ra­finare, operatorul celei mai mari răfinării din România, după ce Bogdan Badea a renunţat la această funcţie pentru un fotoliu în con­siliul de supra­ve­ghere al Petrom, sin­gurul producător de petrol şi gaze. Propunerea va fi analizată în adu­na­rea generală a acţio­na­ri­lor Rom­pe­trol Ra­fi­na­re.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *