Vrajeli adevarate – 10 august 2015

vrajeli• Un ipochimen bătrân care parazitează activitatea la societatea de transport ETA este chiar preşedintele consiliului de administraţie, Ion Iorgu. În vârstă de 72 de ani, Ion Iorgu a fost „călit” înainte de 1990 la… şcoala de partid PCR „Ştefan Gheorghiu”. Numirea lui Iorgu în fruntea ETA s-a făcut doar pe baze politice, pentru că acesta are un CV subţire: a absolvit doar un liceu, între 1960-1979 a lucrat ca maistru la IJCM Vâlcea, iar între 1979-1987 a fost lucrător cu „munca politică” la Consiliul Popular Judeţean Vâlcea. Poate ar fi bine ca Adunarea Acţionarilor şi Primăria să declanşeze urgent concurs pentru selectarea unui nou şef la consiliul de administraţie al ETA, o persoană tânără şi bine pregătită în domeniu!
 
Întrebare retorică primită de la un cititor cu „ochi albaștri“, bine informat: „Ar putea totuși să se autosesizeze DIICOT-ul și Directia Antidrog în legătură cu activitățile fiului domnului Enache. Să cerceteze, să afle cum și de unde își permite dânsul casă pe Strada Paris din Capitală, mașini de 300.000 euro și plus multe alte distracții de zeci de mii de euro?! Dar oricum trăim într-o tara unde dacă ”Tati” e prieten cu cine trebuie și a făcut business cu Oltchimul nu este o problemă! A strâns și el câteva milioane de euro din zona respectivă…“
 
Directorul executiv de la Primăria Râmnicului, Liviu Miftode, a întocmit un „mirositor” caiet de sarcini pentru componente pentru dotarea locurilor de joacă amplasate pe domeniul public al municipiului Râmnicu Vâlcea. Pentru 7 tobogane drepte, 15 elemente pe arc și 15 mp dale cauciuc tip Granuloflex se cere un preț „estimativ” de peste 1 miliard de lei vechi. Pentru o licitație similară cu iz penal, fostul primar Mircia Gutău a fost condamnat la închisoare.
 
Am aflat ce avere deţine doctorul Dan Ponoran, noul manager al Spitalului Judeţean Vâlcea. Astfel, Ponoran deţine trei terenuri, două apartamente şi o vilă (fără a menţiona localităţile). Pe lângă aceste bunuri imobile, Dan Ponoran mai are o maşină Volkswagen Tiguan, bijuterii de 10.000 euro, conturi bancare de circa 27.000 euro, şi venituri în 2014 de 14.000 euro: de la Spitalul Judeţean Vâlcea, de la SC Elada SRL, CMI Ponoran Dan, Berlin Chemie Menarini şi Recordati România. La toate acestea mai adăugăm faptul că Dan Ponoran a încasat recent circa 276 milioane de lei vechi în urma vânzării unui autoturism Volvo S40.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *