Shadow

Sa halim bine

Sandvișuri cu conopidă Romesco

Sandvișuri cu conopidă Romesco

Sa halim bine
Sandvișurile cu conopidă pot fi un prânz consistent și sănătos sau o cină rapidă. Se pot servi cu salată verde. Ingrediente 1 conopidă mică 8 felii de pâine ciabatta frunze de salată ½ ceapă roșie feliată subțire 2 roșii, feliate și asezonate cu sare de mare și piper pătrunjel proaspăt tocat ulei de măsline extra virgin sare de mare piper negru proaspăt măcinat sos romesco cu lapte de migdale 1 roșie, tăiată în jumătate și fără miez 1 ardei roșu copt 50 g migdale prăjite 2 căței de usturoi 50 ml ulei de măsline extravirgin 2 linguri de lapte de migdale 1 lingură de oțet de vin roșu ⅛ linguriță de fulgi de ardei roșu sare de mare piper negru proaspăt măcinat Mod de preparare Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Se tapetea...
Mâncare de post cu cartofi și ciuperci la cuptor

Mâncare de post cu cartofi și ciuperci la cuptor

Sa halim bine
Rețeta de mâncare de post cu cartofi și ciuperci la cuptor este prima mea contribuție pe site-ul lauralaurentiu.ro și am vrut să o dedic tuturor celor care sunt acum in Postul Nașterii Domnului. Știu că e destul de dificil să alegi feluri de mâncare de post, mai ales pentru că postul durează destul de mult timp. Mereu e nevoie de o idee proaspătă. Această mâncare de post cu cartofi și ciuperci la cuptor este un preparat rapid, perfect pentru cei ocupați, gustul, în schimb, e foarte bun. Sper să vă placă. Ingrediente mâncare de post cu cartofi și ciuperci la cuptor 1 kg cartofi 1 conservă de ciuperci 200 g salam vegetal 1 ceapă de mărime medie 1 morcov mic verdeață tocată după gust (pătrunjel verde) 2 linguri ulei sare și p...
Tocanita Tiganeasca

Tocanita Tiganeasca

Sa halim bine
acuma ca e sau nu tiganeasca nu stiu,asa zice reteta din carte.oricum e buna si satioasa. 750g carne de puii 4 cepe mari3 linguri ulei masline1-2 ardei grasi rosii350g ciupercisare,piper,verdeturi tocate500ml suc rosii carnea se taie in bucati mici si se pune la prajit in ulei incins.se adauga ceapa taiata in 8,ardeii fasii si ciupercile felii.se stinge totul cu sosul de rosii si 3\8l apa.se lasa sa se dinstuie totul,in cratita acoperita cu capac pentru circa 75 min.in 1 lingura ulei se prajesc carnatii proaspeti bucati si dupa ce au o culoare frumoasa se adauga la mancare,sper final.se condimenteaza totul cu sare,piper,verdeata tocata.se serveste cu bagheta si/sau cartofi cuburi.
Ardei umpluți de post. Ingredientele care îi fac savuroși

Ardei umpluți de post. Ingredientele care îi fac savuroși

Sa halim bine
Pentru a pregăti ardeii umpluți de post aveți nevoie de următoarele ingrediente: o cană cu orez, 10 ardei grași trei cepe două linguri cu pastă de tomate/sos de roșii ciuperci la cutie cimbru, pătrunjel, sare, piper, orez. Primul pas pentru prepararea ardeilor umpluți este să spălați bine ardeii, curățați bine de semințe și tăiați-le capacul. Tocați ceapa mărunt și puneți la călit alături de ciuperci pe care, de asemenea, le veți tăia mărunt. Lăsați câteva minute, adăugați pasta de tomate și câteva linguri cu apă, notează rețeteșivedete.  Gospodinele cu experiență au și o recomandare, astfel încât ardeii de post  să fie cu preparați corespunzător. Curățați orezul de impurități, spălați-l și adăugați în cratiță. Spălați pătrunjelul, tocați mărun...
Rețetă de tocană țigănească cu amestec de carne

Rețetă de tocană țigănească cu amestec de carne

Sa halim bine
Se știe deja că rețetele țigănești de mâncăruri sunt foarte gustoase, pentru că sunt preparate într-un stil tradițional, cu multe ingrediente ce-și completează gusturile armonios, așa cum au demonstrat doi rromi la „Chefi la cuțite”, preparând o rețetă de tocană țigănească cu amestec de carne. Rețetă de tocană țigănească cu amestec de carne - Ingrediente: Articolul continuă după reclamă 1 kg pulpă de porc 1 pui fraged, de curte 2 linguri de untură 2-3 cepe mari 4 ardei capia 1 gogoșar 4 ardei iuță 500 gr roșii cherry 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de usturoi verde sare și piper 1 crenguță de cimbru Rețetă de tocană țigănească cu amestec de carne - Preparare Pulpa de porc se curăță de tendoane și se toacă î...
Ciorbă falsă de burtă din ciuperci 

Ciorbă falsă de burtă din ciuperci 

Sa halim bine
Ingrediente: - 500g ciuperci pleurotus- 2 morcovi- 1 țelină mică- 1 ceapă- 2-3 căței de usturoi- 1 litru apă- 200ml smântână- 2 linguri oțet- 1 lingură ulei- Sare și piper după gust- 1 frunză de dafin- 1 legătură pătrunjel Instrucțiuni: 1. Curăță și toacă ceapa, morcovii și țelina.2. Într-o oală, adaugă uleiul și călește ceapa până devine aurie.3. Adaugă morcovii și țelina, amestecând bine.4. Taie ciupercile în fâșii și adaugă-le în oală.5. Toarnă apa și adaugă frunza de dafin. Lasă să fiarbă timp de 20 de minute.6. După ce legumele sunt fierte, adaugă usturoiul zdrobit, oțetul, sare și piper după gust.7. Ia oala de pe foc și adaugă smântâna, amestecând bine.8. Servește ciorba caldă, presărată cu pătrunjel proaspăt tocat....
Ciorba de pipote de pui,

Ciorba de pipote de pui,

Sa halim bine
Este o ciorba perfectă şi completă, iar servită fierbinte cu ardei iute nu mai cere nici o completare nimic doar s-o mănânci. Mai trebuie spus că nici nu este greu de făcut. Pentru delicioasa ciorba de pipote de pui ai nevoie de următoarele ingrediente: un kg pipote cu inimi de pasăre,  100 ml de ulei, orez cam o ceșcă, doi morcovi potriviți, două cepe, doiu ardei grași sau gogoșari, păstârnac sau rădăcină de pătrunjel, o telină potrivită, 200 grame roșii sau bulion, o legătură de leuștean,  zeama de varză sau borș cam un litru și apă.