Shadow

Sa halim bine

Friptura Tiganeasca-Ciganypecsenye

Friptura Tiganeasca-Ciganypecsenye

Sa halim bine
Friptura Tiganeasca-CiganypecsenyeUn lucru va pot spune cu siguranta ,trebuie sa incercati aceasta Friptura Tiganeasca-Ciganypecsenye. De multe ingrediente nu avem nevoie si totusi ,din ceva putin  si simplu iese ceva demential…. Ia sa vedem cam ce ne-ar trebui , sa zicem pentru 4 persoane sanatoase. Bine, bine! Sunt suficiente si 8 felii de carne, doua pentru o persoana daca nu este atat de mancacioasa. Daca luam in considerare ca avem si garnitura in farfurie sunt suficiente 2 felii. Personal as merge mai bine pe combinatia carne si salata, orezul sau cartofii la mine ar liposi din farfurie … . Ingrediente Friptura Tiganeasca-Ciganypecsenye 12 felii de carne(ceafa, pulpa de porc ,cotlet)piper proaspat macinat,sare, boia dulce,1 lingura  faina,300 ml lapte150...
Kyknos întâlnește inima tradiției românești cu rețete atemporale precum chiftelele cu sos de roșii. O fuziune între excelența grecească și patrimoniul culinar românesc, savurați delicioasa căsătorie a aromelor.

Kyknos întâlnește inima tradiției românești cu rețete atemporale precum chiftelele cu sos de roșii. O fuziune între excelența grecească și patrimoniul culinar românesc, savurați delicioasa căsătorie a aromelor.

Sa halim bine
Cum să preparați rețeta: Ingrediente: Chiftele 500 g carne tocată de piept de pui ½ ceapă mică ½ cartof mic 1 ou mediu 500 ml ulei Sare, piper și pudră de usturoi după gust Sos 500 ml suc de roșii 250 ml apă 45 ml ulei de floarea soarelui 1 ceapă 4-5 căței de usturoi 5 g (1 linguriță) zahăr ½ legătură pătrunjel proaspăt Sare și piper după gust Instrucțiuni: Amestecați carnea tocată de piept de pui cu oul, ceapa, cartoful, sare, piper și pudra de usturoi. Formați biluțe mici. Prăjiți-le în ulei până devin aurii. Îndepărtați excesul de ulei. Căliți ceapa și adăugați suc de roșii, usturoi, apă și zahăr. Adăugați chiftelele, sare și piper. Gatiti pana sosul se reduce. Adăugați pătrunjelul tocat și serviți. ...
Cighire – părjoale din măruntaie de porc, nelipsite pe masa de Crăciun a moldovenilor dintre Prut şi Nistru

Cighire – părjoale din măruntaie de porc, nelipsite pe masa de Crăciun a moldovenilor dintre Prut şi Nistru

Sa halim bine
Mii de moldoveni din stânga Prutului sărbătoresc pe 7 ianuarie Crăciunl. De obicei, mesele moldovenilor în această zi ste doldora de bucate. Şi, desigur, nu lipsesc cighirele, tradiţionalele pârjoale din măruntaie de porc. ngrediente pentru cighire din măruntaie de porc 3 kg.de măruntaie (ficatul, inima, plămînii), prapurul (membrana care învelește diferite organe interne ale corpului, în special stomacul și intestinele ), 500 gr.ceapa,200 gr.usturoi,3,4 ouă,piper iute măcinat,piper aromat câteva boabe,3,4 frunze de dafin,sare după gust. Mod de preparare Spălăm bine măruntaiele. Punem apă într-un vas la fiert. Când apa a început să fiarbă, punem măruntaiele și ridicăm spuma. Totul trebuie să fiarbă la foc mic pentru a evita ieșirea spumei din vas. Măruntaiele arunca m...
Mâncăruri tradiționale din bucătăria romilor

Mâncăruri tradiționale din bucătăria romilor

Sa halim bine
Mâncărurile tradiţionale ale romilor sunt simplu de făcut, foarte săţioase şi, bineînțeles, extrem de gustoase. Şah Hai Mas-ul, puiul pe sâr, bândăreţul sau săviacul sunt preparate uşor de făcut de către orice gospodină romă. Şah Hai Mas-ul, poate cel mai cunoscut preparat tradițional rom, se prepară din timpuri străvechi, din perioadele în care aceştia trăiau în corturi şi se mutau dintr-o localitate în alta. Pentru că nu aveau bucătărie şi nu puteau găti foarte des, atunci când se opreau undeva făceau în ceaune preparatul extrem de consistent şi hrănitor din care, dacă mâncau o dată, se săturau. Pentru a obţine o porţie pentru 6 persoane, puneţi la fiert 3 litri de apă, iar atunci când clocoteşte adăugaţi un ciolan de porc mai mare şi două aripi de curcan sau de găină. Separat, că...
Salata greceasca cu branza feta 

Salata greceasca cu branza feta 

Sa halim bine
NGREDIENTE  1x2x3x ▢500 g rosii▢1 salata verde▢5 castraveti▢2 cepe▢200 g branza telemea (branza feta)▢150 g masline▢putin oregano▢1 lingura zeama de lamaie▢3 linguri ulei▢putina sare Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de salata greceasca cu branza feta il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Ceafă Ţigănească ,

Ceafă Ţigănească ,

Sa halim bine
Curățați legumele și tocați-le mărunt. Tăiați carnea de porc cubulețe, de dimensiune potrivită. Puneți untura într-un vas pe foc și rumeniți bucățile de carne pe toate părțile, până când își schimbă culoare. Se adaugă, pe rând, legumele tocate mărunt și se amestecă bine. Se asezonează cu sare, piper, cimbru și foi de dafin și se adaugă sosul de roșii și puțină apă, dacă este nevoie, cât să acopere carnea. Lăsați tocana să fiarbă la foc mic până când carnea este bine pătrunsă și sosul a scăzut la jumătate. La final, adăugați boiaua afumată și stingeți focul. Puneți pătrunjelul tocat mărunt și lăsați deoparte.
,  Rețeta de tocăniță țigănească tradițională este ideală pentru acest sezon, pentru că este o mâncare cu un gust bogat, savuros și se poate face din carne proaspătă de porc. Iată cum o preparați și care este garnitura care i se potrivește cel mai bine!

, Rețeta de tocăniță țigănească tradițională este ideală pentru acest sezon, pentru că este o mâncare cu un gust bogat, savuros și se poate face din carne proaspătă de porc. Iată cum o preparați și care este garnitura care i se potrivește cel mai bine!

Sa halim bine
Ingrediente pentru tocana țigănească: 500 g carne de porc2 cepe2 morcovi1 ardei gras roșu250 g pastă de roșii1 lingură untură de porcsare și piper, după gustboia afumată2 foi de dafin1 crenguță de cimbru1 legătură de pătrunjel verde Mod de preparare: Curățați legumele și tocați-le mărunt. Tăiați carnea de porc cubulețe, de dimensiune potrivită. Puneți untura într-un vas pe foc și rumeniți bucățile de carne pe toate părțile, până când își schimbă culoare. Se adaugă, pe rând, legumele tocate mărunt și se amestecă bine. Se asezonează cu sare, piper, cimbru și foi de dafin și se adaugă sosul de roșii și puțină apă, dacă este nevoie, cât să acopere carnea. Lăsați tocana să fiarbă la foc mic până când carnea este bine pătrunsă și sosul a scăzut la jumătate. La final, adăug...
 Roşii à la Romana – o mâncare delicioasă de vară!

 Roşii à la Romana – o mâncare delicioasă de vară!

Sa halim bine
Roşiile à la Romana va deveni mâncarea ta preferată din această vară! Este uşor de preparat şi absolut delicioasă. Prietenii şi familia îţi vor cere să le-o pregăteşti ori de câte ori te vor prinde în bucătărie. Roşiile à la Romana va deveni mâncarea ta preferată din această vară! Este uşor de preparat şi absolut delicioasă. Prietenii şi familia îţi vor cere să le-o pregăteşti ori de câte ori te vor prinde în bucătărie. Ingrediente: 6 roşii, 150 g orez, 1 ceapă, 1 ceapă verde, 2 linguri ulei, sare şi piper, piept de pui, cartofi, ciuperci Mod de preparare: se curăţă roşiile şi se scobesc de miez. Se presară sare şi piper în interiorul lor. Pulpa scoasă se mixează în robot. În cele două linguri de ulei se căleşte ceapa tocată mărunt, se înmoaie orezul şi se prăjeşte şi el apro...
PUI TIGANESC

PUI TIGANESC

Sa halim bine
Mod de preparare: Carnea se portioneaza. Acum, fiecare cum alege. Eu am avut pasare de curte si am fiert-o inainte pentru a face o supa, dar si pentru a iesi mai frageda in sosul de rosii. Daca nu vreti, carnea se rumeneste in tigaie direct. Intr-o tigaie, se pune putin ulei de floarea soarelui. Se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt. Cand s-au rumenit usor, se adauga rosiile* spalate si taiate grosier, sare, piper. *Daca vreti, puteti curata rosiile de pielita, eu nu am facut asta. Se lasa focul mai mare ca sa se caleasca rosiile, apoi se adauga carnea sa se rumeneasca si ea. Pe masura ce se gateste totul, scade zeama lasata de rosii. Se adauga frunze de busuioc, cate putina supa de pasare, se lasa focul mai mic. Se gateste totul la foc mic, pana scade...