Sa halim bine

PUI TIGANESC LA PUNGA

PUI TIGANESC LA PUNGA

Sa halim bine
Pulpele de pui sunt marinate la fel ca lafriptura tiganeasca.Carnea de porc marinata a iesit asa de buna incat m-am gandit sa fac si pui la fel. Si cum Maya a dat trend-ul cu gatitul la punga, am facut pulpele la punga…Ne trebuie:pulpe de pui5-6 catei mari de usturoicca 500 ml laptesare, piper, boia optional: eu am pus cartofi si ciuperci Cum se face: Taiem legumele, le saram, piperam si le punem impreuna cu carnea in punga speciala pentru cuptor. Legam punga la capete, o intepam cu cutitul in 5-6 locuri, punem punga intr-o tava si dam la cuptor pt cca o ora. Cu15-20 de minute inainte de a o scoate de la cuptor facem o taietura in punga pe lung de cca 10-15 cm pentru a se rumeni frumos.Si scoasa de la cuptor:
Rulada tiganeasca

Rulada tiganeasca

Sa halim bine
Ingrediente pentru rulada tiganeasca pulpă de curcan (partea de sus) sau pulpă de porc (cotlet)ceafă de porc6 căţei de usturoi1/2 linguriţă piper măcinat1 linguriţă boia dulce1/2 linguriţă sareulei100 ml untură topită250 ml apăulei pentru usturoi h Dezosezi pulpa de curcan, apoi baţi carnea cu ciocanul pentru şniţele ca să se subţieze puţin. Cureţi usturoiul şi îl pisezi, după care îl amesteci, după gust, cu boia, piper şi sare. A daugi ulei, amestecând până obţii o pastă mai groasă pe care o întinzi peste bucata de carne, apoi rulezi strâns. Ruloul astfel obţinut îl legi cu o sfoară şi îl aşezi într-o tavă. Torni untura topită fierbinte şi 250 ml apă caldă. Acoperi tava cu o folie de aluminiu şi o dai la cuptor, la foc potrivit, timp de o oră, după care iei fol
Festivalul Verzei, între 13 şi 16 octombrie, în Parcul IOR din Capitală

Festivalul Verzei, între 13 şi 16 octombrie, în Parcul IOR din Capitală

Sa halim bine
Cei dornici de a savura preparate atât inedite, cât şi tradiţionale, sunt aşteptaţi la provocarea supremă a toamnei: varza Festivalul Verzei va avea loc în Capitală, în Parcul IOR, lângă Biserica de lemn Maramureşeană, în perioada 13-16 octombrie. Potrivit unui comunicat, cei dornici de a savura preparate atât inedite, cât şi tradiţionale, sunt aşteptaţi la provocarea supremă a toamnei: varza. Producătorii vor aduce sute de kilograme de varză, iar bucătăresele prezente la festival promit un adevărat festin culinar cu tone de varză, albă sau roşie, dovadă a recoltei de anul acesta, care va fi gătită în toate formele – de la ceaune în care vor fierbe mii de sarmale, tocăniţe sau varză călită cu carne şi cârnaţi, varză gătită în oale de lut, varză călită cu ciolan, varză cu cost
Ciolan afumat cu fasole tiganeasca

Ciolan afumat cu fasole tiganeasca

Sa halim bine
Spălăm ciolanul, îl pârlim și-l curățăm bine. Punem ciolanul la fiert într-un tuci în care să încapă cu totul, pentru două ore, împreună cu 2 cepe, usturoi, și mirodenii: cimbru, mărar, curcumă, sare (dacă mai e nevoie), piper, foi de dafin, rozmarin, oregano, și orice altceva vă place. Când ciolanul s-a înmuiat, arată delicios și miroase irezistibil, îl punem în tavă și-l băgăm la cuptor, pentru încă 2 ore, stropit din când în când cu apa în care a fiert, sau chiar cu o cană de bere. Cu restul de zeamă vom fierbe fasolea, pentru celebra iahnie cu ciolan afumat. Pentru asta însă trebuie să pregătim fasolea. Asta am explicat pe larg în rețeta:
Recent am pregatit acasa un kaizer fiert si a fost delicios.

Recent am pregatit acasa un kaizer fiert si a fost delicios.

Sa halim bine
puneti la desarat o bucata de 1 - 1.5 kg de kaizer in aproximativ 5 litri de apa rece, timpt de 3 - 4 ore schimbati apa dupa desarare puneti kaizerul la fiert, la foc mic, astfel incat temperatura sa se pastreze intre 80 - 90 de grade se fierbe timp de 1 ora - 1 ora jumate, pana cand varful cutitului patrunde usor prin partea carnoasa dupa ce opriti focul, se mai lasa jumatate de ora in apa in care a fiert se scoate pe un platou si se serveste cu pofta si voie buna Ulterior, se pastreasa bine la frigider si e foarte bun servit rece cu o branza si rosii. Nemaifiind atat de sarat, va iesi delicios si prajit langa o omleta.

COTLET TIGANESC

Sa halim bine
5 cotlete de porc (eu am folosit ceafa) 2 cepe (am pus si 2 fire de ceapa verde) 1 lingura faina 2-3 linguri de bulion 1 ardei 50 ml vin alb sec 150 ml supa de carne 80-100 g sunca fiarta 1 castravete murat 2-3 catei de usturoi sare, piper, boia Cum se face: Cotletele se sareaza si se pipereaza, se pune putin ulei si se dau la cuptor pana sunt aproape gata.IMGP1325 1 - COTLET TIGANESC Ceapa se taie marunt si se prajeste in putin ulei. Se presara faina. Se adauga ardeiul taita fasii, sosul de rosii si se stinge cu vin si cu supa de carne (sau apa cu cub knorr). Se sareaza, si se lasa sa fiarba cca 5 minte. Se adauga usturoiul zdrobit si se mai lasa pe foc cca 2-3 minute Sosul se toarna peste cotletele scoase de la cuptor si se da din nou tava la cuptor pt cca 10 minute...
Rețetă de tocană țigănească cu amestec de carne

Rețetă de tocană țigănească cu amestec de carne

Sa halim bine
Rețetă de tocană țigănească cu amestec de carne - Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 1 pui fraged, de curte 2 linguri de untură 2-3 cepe mari 4 ardei capia 1 gogoșar 4 ardei iuță 500 gr roșii cherry 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de usturoi verde sare și piper 1 crenguță de cimbru Rețetă de tocană țigănească cu amestec de carne - Preparare Pulpa de porc se curăță de tendoane și se toacă în cuburi mici, care se trag la tigaie înt-o lingură de untură topită, sau de ulei. Se asezonează cu sare și piper și se amestecă până se rumenesc pe toate părțile. Într-o altă tigaie se prăjește puil tăiat în bucăți mici, tot în untură topită, sau ulei. Și acesta se asezonează cu sare și piper și se rumenește bine pe toate părțile. Se curăță ceapa, se toacă în fâși

Frigarui de porc cu cartofi la cuptor

Sa halim bine
500g carne de porc sau de care va place 1 ardei gras  1 ceapa rosie  200g pastrama de porc afumata  100g branza camembert(optional)  200ml vin spumant alb 3-4 catei de usturoi 1 lingurita sare  1 lingurita rozmarin 1 lingurita boia dulce 1/2 lingurita piper 1 lingurita patrunjel uscat 1 lingurita mustar  1 lingurita ketchup 6-7 bete de frigarui  3-4 cartofi potriviti Daca gatiti frigaruile in alt mod decat asa,nu folositi branza,deoarece se va topi si in  cuptor se topeste,dar se topeste peste cartofi si le imbunatateste gustul. Pasul 1:punem sampania,usturoiul,rozmarinul,boiaua,sarea,piperul, patrunjelul, mustarul si ketchupul intr-un blender si mixam totul cca 30 de sec. Pasul 2:taiem carnea cubulete,o punem intr-un vas,turnam mar
Cotlet tiganesc

Cotlet tiganesc

Sa halim bine
INGREDIENTE 2 cotlete de porc 200 g ciuperci 100 g muschi tiganesc sau sunca taraneasca 1ceapa 1 pahar cu vin rosu 1 cutie rosii in bulion 1 lingurita cimbru uscat 1 frunza de dafin 1 lingurita boia dulce 1 lingurita boia iute 3-4catei de usturoi 2 linguri faina 3 linguri ulei sare Cotletele usor batute,condimentate,le trecem prin faina,le prajim putin si le scoatem pe farfurie; in uleiul ramas calim muschiul taiat suvite,le scoatem si le ele apoi calim ciupercile feliate adaugand putin ulei daca nu a mai ramas si le scoatem dupa ce a scazut apa din ele calim apoi ceapa tocata marunt,adaugam vinul,lasam sa fiarba pana se evapora alcoolul,adaugam rosiile pasate si lasam sa fiarba pana scade;adaugam aici dafinul,cimbru,boia,carnea,2can...
Un preparat tiganesc gustos – Tocana din organe de porc cu mamaliguta

Un preparat tiganesc gustos – Tocana din organe de porc cu mamaliguta

Sa halim bine
2 Ingrediente: 1 kg organe de porc (ficat, plamani, inima, rinichi) 400 g limba de porc 250 g ceafa de porc 250 g muschiulet de porc 1 kg ceapa 500 g ardei capia 300 g malai, 250 ml ulei 2-3 foi de dafin cimbru 400 g bulion Sultan 200 g orez cu bob mare marar patrunjel Mod de preparare: Se pun la fiert in apa cu sare, foi de dafin boabe de piper si crengute de cimbru, organele de porc si limba. Ceafa si muschiuletul se taie in cuburi mici si se prajesc in ulei. Se toaca ceapa tot marunt si se adauga peste carnea prajita. Se amesteca bine si se lasa sa se patrunda. Cand organelle sunt fierte, se scurg si se toaca in cuburi cat de mici, apoi se adauga in vasul cu carne si ceapa. Se completeaza cu zeama in care au fiert, cat sa fie acoperite si se lasa sa fiarb...