Shadow

Sa halim bine

Tocanita Tiganeasca

Tocanita Tiganeasca

Sa halim bine
acuma ca e sau nu tiganeasca nu stiu,asa zice reteta din carte.oricum e buna si satioasa. 750g carne de puii 4 cepe mari3 linguri ulei masline1-2 ardei grasi rosii350g ciupercisare,piper,verdeturi tocate500ml suc rosii carnea se taie in bucati mici si se pune la prajit in ulei incins.se adauga ceapa taiata in 8,ardeii fasii si ciupercile felii.se stinge totul cu sosul de rosii si 3\8l apa.se lasa sa se dinstuie totul,in cratita acoperita cu capac pentru circa 75 min.in 1 lingura ulei se prajesc carnatii proaspeti bucati si dupa ce au o culoare frumoasa se adauga la mancare,sper final.se condimenteaza totul cu sare,piper,verdeata tocata.se serveste cu bagheta si/sau cartofi cuburi.
Ardei umpluți de post. Ingredientele care îi fac savuroși

Ardei umpluți de post. Ingredientele care îi fac savuroși

Sa halim bine
Pentru a pregăti ardeii umpluți de post aveți nevoie de următoarele ingrediente: o cană cu orez, 10 ardei grași trei cepe două linguri cu pastă de tomate/sos de roșii ciuperci la cutie cimbru, pătrunjel, sare, piper, orez. Primul pas pentru prepararea ardeilor umpluți este să spălați bine ardeii, curățați bine de semințe și tăiați-le capacul. Tocați ceapa mărunt și puneți la călit alături de ciuperci pe care, de asemenea, le veți tăia mărunt. Lăsați câteva minute, adăugați pasta de tomate și câteva linguri cu apă, notează rețeteșivedete.  Gospodinele cu experiență au și o recomandare, astfel încât ardeii de post  să fie cu preparați corespunzător. Curățați orezul de impurități, spălați-l și adăugați în cratiță. Spălați pătrunjelul, tocați mărun...
Rețetă de tocană țigănească cu amestec de carne

Rețetă de tocană țigănească cu amestec de carne

Sa halim bine
Se știe deja că rețetele țigănești de mâncăruri sunt foarte gustoase, pentru că sunt preparate într-un stil tradițional, cu multe ingrediente ce-și completează gusturile armonios, așa cum au demonstrat doi rromi la „Chefi la cuțite”, preparând o rețetă de tocană țigănească cu amestec de carne. Rețetă de tocană țigănească cu amestec de carne - Ingrediente: Articolul continuă după reclamă 1 kg pulpă de porc 1 pui fraged, de curte 2 linguri de untură 2-3 cepe mari 4 ardei capia 1 gogoșar 4 ardei iuță 500 gr roșii cherry 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de usturoi verde sare și piper 1 crenguță de cimbru Rețetă de tocană țigănească cu amestec de carne - Preparare Pulpa de porc se curăță de tendoane și se toacă î...
Ciorbă falsă de burtă din ciuperci 

Ciorbă falsă de burtă din ciuperci 

Sa halim bine
Ingrediente: - 500g ciuperci pleurotus- 2 morcovi- 1 țelină mică- 1 ceapă- 2-3 căței de usturoi- 1 litru apă- 200ml smântână- 2 linguri oțet- 1 lingură ulei- Sare și piper după gust- 1 frunză de dafin- 1 legătură pătrunjel Instrucțiuni: 1. Curăță și toacă ceapa, morcovii și țelina.2. Într-o oală, adaugă uleiul și călește ceapa până devine aurie.3. Adaugă morcovii și țelina, amestecând bine.4. Taie ciupercile în fâșii și adaugă-le în oală.5. Toarnă apa și adaugă frunza de dafin. Lasă să fiarbă timp de 20 de minute.6. După ce legumele sunt fierte, adaugă usturoiul zdrobit, oțetul, sare și piper după gust.7. Ia oala de pe foc și adaugă smântâna, amestecând bine.8. Servește ciorba caldă, presărată cu pătrunjel proaspăt tocat....
Ciorba de pipote de pui,

Ciorba de pipote de pui,

Sa halim bine
Este o ciorba perfectă şi completă, iar servită fierbinte cu ardei iute nu mai cere nici o completare nimic doar s-o mănânci. Mai trebuie spus că nici nu este greu de făcut. Pentru delicioasa ciorba de pipote de pui ai nevoie de următoarele ingrediente: un kg pipote cu inimi de pasăre,  100 ml de ulei, orez cam o ceșcă, doi morcovi potriviți, două cepe, doiu ardei grași sau gogoșari, păstârnac sau rădăcină de pătrunjel, o telină potrivită, 200 grame roșii sau bulion, o legătură de leuștean,  zeama de varză sau borș cam un litru și apă.
Sa halim bine
Săviac O reţetă păstrată din generaţie în generaţie în familiile de romi este săviacul, o plăcintă delicioasă cu brânză telemea. Într-un vas mai larg se pune făină peste care se pune un litru de apă călduţă în care s-a adăugat sare grunjoasă după gust. Se frământă până când se obţine un aluat consistent. Separat, se amestecă compoziția din ouă și brânză telemea veche, mai grasă, nu foarte sărată, dată pe răzătoare și se adăugă zahăr. Se întind foi de aluat şi se aşează în tavă o foaie de aluat, un strat de umplutură, până când se termină ambele compoziţii. Peste brânză se toarnă, de fiecare dată, câteva picături de ulei. Foaia de deasupra se unge cu gălbenuş de ou, cu o pensulă, şi se înţeapă cu furculiţa. Se lasă la cuptor, la foc mediu....
Curcan la cuptor

Curcan la cuptor

Sa halim bine
Ingrediente 1 curcan 40 - 60 g de sare, in functie de cat de sarat mancati (calculati maxim 10 g de sare pe kg) 2 capatani de usturoi taiate in doua 1 capatana de usturoi pisat cateva frunze de salvie (eu am folosit 4) 200 ml de vin alb 200 g de afumatura (kaizer, bacon, pancetta) 100 g de unt moale 1 portocala 3 mere taiate felii groase 2 morcovi mari 3 cepe piper ardei iute uscat cimbru boia de ardei dulce 5-6 cuisoare Cum preparam reteta de curcan la cuptor? Reteta video o gasiti dedesubt. Se parleste foarte bine curcanul la flacara, sa nu ramana deloc tuleie. Unele sunt scurte si adanc infipte in piele, asa ca eu le-am scos cu o penseta pentru oasele de peste. Se gasesc in magazine aceste pensete. Apoi, trebuie s...