Shadow

Povestea copilei care a nascut la varsta de 12 ani: parasita de mama si de iubit la nastere

Florentina, tânăra din satul hunedorean Ohaba Sibişel care a născut un băieţel la vârsta de 12 ani, le-a povestit reporterilor Adevărul de Seară Hunedoara, de pe patul de spital, cum a ajuns în această situaţie. Adolescenta a venit singură la spital, căci mama ei a refuzat să o însoţească, pe motiv că nu are bani. Ciobanul care îi este tată nou-născutului nu a venit să îşi viziteze fosta iubită din aceleaşi motive.
Cea mai tânără pacientă a secţiei de obstetrică-ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva se numeşte Florentina şi are doar 12 ani. În urmă cu câteva zile, minora a născut un băieţel de două kilograme.

Romeo Stănescu, şeful  secţiei, susţine că mama este sănătoasă, la fel ca si copilul. „Din punct de vedere medical, lăuza se comportă normal, chiar dacă are o vârstă atât de fragedă. Alăptează fără probleme, însă va rămâne în spital până în momentul în care va putea fi externat şi copilul. Întrucât acesta s-a născut prematur, are nevoie de supraveghere medicală mai îndelungată”, a declarat Stănescu. Medicul a adăugat că naşterea a fost una fără probleme, pe cale naturală, nefiind nevoie de cezariană.
Florentina le-a povestit reporterilor Adevărul de Seară Hunedoara că niciunul dintre membrii familiei sale nu a însoţit-o la naştere. „Eu am sunat singură la 112 şi am anunţat că sunt însărcinată. O ambulanţă m-a dus din sat la Haţeg. Acolo, medicii mi-au spus că trebuie să nasc prin cezariană, însă au văzut că sunt mică şi m-au trimis la spitalul din Hunedoara. De aici, în chinurile facerii, am fost trimisă la Deva, unde am născut pe cale naturală”,  a povestit Florentina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *