O saptamana pana la premiera Varekai

Peste o saptamana are loc la Bucuresti premiera Varekai, o productie Cirque du Soleil. Showul va avea sapte reprezentatii la Romexpo, Pavilionul Central, de pe 3 pana pe 7 mai 2017. O productie clasica Cirque du Soleil, Varekai a fermecat 10 de milioane de spectatori din intreaga lume, de la premiera sa din 2002, la Montreal. Spectacolul include 12 acte si dureaza aproximativ doua ore, cu o pauza de 25 de minute.

Momentele dramatice se impletesc cu elemente acrobatice deosebite, precum zborul lui Icar, acrobatii cu bete sau Leaganul Rusesc. Personajul central, Icar, este inocent si vulnerabil, ranit intr-o lume misterioasa. Dorinta sa de a trai si de a isi depasi temerile il va purta pe noi culmi si, in cele din urma, il va ajuta sa renasca. La Promise, o creatura exotica care il cucereste pe Icar cu senzualitatea sa, devine centrul universului sau.

Toate spectacolele Cirque du Soleil se joaca pe muzica live si Varekai nu face exceptie. Pe scena vor fi sapte instrumentisti (clape, tobe, percutie, bass, vioara) si doi interpreti: o voce masculina (Patriarhul) si o voce feminina (Muza). Pentru a crea muzica din Varekai, Violaine Corradi s-a inspirat dintr-un repertoriu amplu, fiecare piesa sugerand un melanj cultural nu intotdeauna usor de identificat. Corradi a combinat sunete rituale hawaiene, cantecele trubadurilor din secolul XI, din sudul Frantei, melodii traditionale din Armenia, muzica gospel si aranjamente moderne, pentru a crea un univers muzical unic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.