Doi copii romi si o tanara au murit intr-un atac cu cocteil molotov intr-o tabara din Italia; AGI scrie ca sunt romani

O tanara de 20 de ani si surorile ei in varsta de cinci, respective 11 ani, de etnie roma, au murit intr-un incendiu in timp ce dormeau, intr-o tabara de romi din Roma. Agentia de presa AGI afirma ca victimele erau romance. Potrivit primelor informatii ale anchetei, incendiul a fost provocat intentionat. Papa Francisc a promis un “ajutor concret” dupa incident, in timp ce presedintele Italiei, Sergio Mattarella, a vorbit de o “crima ingrozitoare”, relateaza Europe 1.

Pompierii au intervenit in tabara de romi in jurul orei locale 3.15 (4.15 ora Romaniei), in noaptea de marti spre miercuri, dupa ce mai multe persoane i-au alertat in legatura cu un incendiu.
In rulota cuprinsa de flacari se aflau, pe langa victime, si alte persoane, printre care parintii fetelor si alti opt frati, care au reusit sa fuga.
Familia Halilovic se mutase in tabara de cateva saptamani.
INCENDIU DE ORIGINE CRIMINALA
Incendiul a fost de origine criminal, au anuntat surse din Parchetul din Roma, precizand ca la fata locului au fost gasite urme de lichid inflamabil.
Autoritatile italiene au deschis o ancheta pentru crima.
Supravietuitorii incendiului, care au fost audiati de politie, au declarat ca au primit amenintari.
Procurorii si politistii incearca in prezent sa afle daca a fost vorba de o razbunare sau de un act xenofob. Oficialii au obtinut o inregistrare video in care se vede o persoana care arunca o sticla incendiara in partea din spate a rulotei, dupa care fuge.
“AM CREZUT CA ESTE O BOMBA”

Leave a Reply

Your email address will not be published.