Shadow

Gradinita de vara pentru integrarea educationala a copiilor romi

La Mangalia se deschide prima grădiniţă estivală dintr-o serie de 45, care vor funcţiona în vara acestui an în toate judeţele din ţară, în cadrul programului “Copiii romi se pregătesc de grădiniţă”.

Grădiniţa estivală din Mangalia face parte din proiectul “Primii paşi – educaţie preşcolară pentru copiii din categoriile defavorizate”, proiect care se adresează  cu predilecţie copiilor romi, fără a exclude însă alţi copii, care au nevoie de integrare educaţională. În cadrul acestui proiect, inclusiv părinţii copiilor sunt invitaţi să ia parte la activităţile grădiniţelor estivale pentru a înţelege mai bine necesitatea educaţiei preşcolare pentru viitorul copiilor lor. Pe perioada verii, micuţii beneficiază de programe de educaţie preşcolară, destinate în special, celor care ar trebui să meargă la şcoală din toamna anului 2011
Grădiniţa “Primii paşi” din Mangalia a fost inaugurată în anul 2004, beneficiarii direcţi ai programului de integrare educaţională fiind copiii din comunitatea de romi de la marginea oraşului. În vacanţele de vară din anii 2005 şi 2006, copiii au participat la taberele şcolare de la Arbanaşi şi Sărata Monteoru, având pentru prima oară în viaţa lor ocazia de a vizita şi alte locuri decât oraşul natal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *