Shadow

Cu bani puțini se pot face minuni. Laura Alicu, tânăra care, cu ajutorul unui banal aparat foto, îi învață pe copiii de la Pata Rât să aibă încredere în ei

Laura Alicu este președintele Centrului de Resurse pentru Comunitate din Cluj-Napoca și în ultimii cinci ani a creat o legătură foarte strânsă cu romii de la Pata Rât, în special cu copiii. Ea i-a ajutat pe cei mici să aibă încredere în ei și să învețe că sunt oameni importanți chiar dacă trăiesc într-o sărăcie lucie. Cu bani puțini și cu ajutorul unor aparate de fotografiat, Laura Alicu a adus fericire pe chipurile triste ale acelor copii. 
Asistent social de meserie, Laura Alicu a dorit mult timp să ajungă să cunoască comunitatea de romi de la Pata Rât. În urmă cu cinci ani i s-a ivit această ocazie, iar de atunci s-a atașat de acei oameni și construiește diverse proiecte în care îi implică pe cei mici. Ea este dovada vie că se pot face multe lucruri frumoase cu bani puțini. Nu e nevoie de milioane de euro ca să îi faci pe oamenii care trăiesc la marginea societății să se simtă bine și să înțeleagă că viața înseamnă și altceva decât a-ți satisface nevoile de bază.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *