Shadow

The Sun: Excluşi din România şi Bulgaria, romii intenţionează să vină în masă în Marea Britanie

 

 

 

 

Grupuri masive de romi din România şi Bulgaria intenţionează să se mute în Marea Britanie imediat ce restricţiile privind imigraţia vor fi ridicate, după ce au fost excluşi din propriile ţări, relatează publicaţia britanică The Sun, care a realizat un amplu reportaj în comunitatea de romi din apropierea gropii de gunoi de la Pata Rât (la marginea oraşului Cluj-Napoca), loc pe care îl numeşte ‘iadul pe pământ’.
Mai mult de un milion de romi şi-au instalat deja taberele în ţări bogate din vestul Europei, inclusiv în Marea Britanie şi Irlanda. Însă şi mai mulţi ar urma să vină după deschiderea graniţelor la 1 ianuarie 2014, scrie publicaţia citată.
The Sun a trimis o echipă de jurnalişti în Transilvania pentru a vedea ‘la prima mână cum sunt forţaţi romii să plece de către autorităţi, care îi văd ca hoţi şi cerşetori’.
În apropierea agitatului oraş Cluj-Napoca, notează ziarul britanic, numeroşi bărbaţi şi femei au spus cum au fost forţaţi să trăiască la groapa de gunoi Pata Rât după ce li s-a ordonat să-şi părăsească locuinţele.
Convinşi că sunt urâţi în ţara lor natală – unde nu pot să ceară ajutoare sociale -, mulţi declară că acum îşi fac planuri să se mute în Regatul Unit.
Sebastian Hoce (24 de ani), care locuieşte la groapa de gunoi, spune că majoritatea bărbaţilor din familia sa au reuşit deja să scape de condiţiile barbare mutându-se în Marea Britanie. Ei au obţinut vize să lucreze în Regatul Unit în cadrul actualului sistem.
Bărbatul adaugă însă că nimic nu-i va putea opri pe ceilalţi să li se alăture după schimbarea legislaţiei în luna ianuarie a anului viitor, iar românii se vor putea muta în Marea Britanie chiar dacă nu locuri de muncă pregătite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *