Shadow

Extremă urgență pentru rezolvarea problemelor etniei rome. Liderul Partidei Romilor: “România are nevoie de romi și noi avem nevoie de România!”

Romii din toată țara și-au trimis reprezentanții la primul Congres din ultimii 30 de ani pentru a pune în dezbatere, în fața celor mai importanți lideri politici, amplul proiect al Asociaţiei Partida Romilor „Pro-Europa”. “Romi pentru România” este un proiect lansat cu scopul de a realiza un nou program social şi politic, axat pe educaţie și dezvoltare comunitară. 

În fața romilor adunați la Sala Palatului, duminică, 5 noiembrie 2023, Nicolae Păun, președintele Asociației Partida Romilor Pro Europa a declarat:  „Dorim cu toții ca viața comunităților de romi să se schimbe. România are nevoie de romi și noi avem nevoie de România. Cred că o să fiți și dumneavoastră de acord cu problemele pe care le-am identificat noi, este vorba de educație, sănătate, dezvoltarea comunitară, reprezentativitate, cultură”.

Nicolae Paun a explicat motivul pentru care s-a organizat acest congres:

Am reușit să mobilizăm din 400 de comunități, oameni care sunt activiști, care lucrează în comunitate, nu sunt veniți de pe stradă ca sa umplem Sala Palatului. Este vorba despre o nouă viziune a raportului dintre romi si instituțiile statului. Dorim ca viața comunităților de romi să se schimbe. Este inedit, pentru ca 4150 de delegati vin si spun pe aceeasi voce, cu acelasi gand ca România are nevoie de romi si noi avem nevoie de România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *