Shadow

Cuzin Toma – de la miner şi shaormar, la Firicel din “Las Fierbinti

 

 

Cuzin Toma este cunoscut mai ales pentru rolul lui Firicel din “Las Fierbinti”, prietenul cel mai bun al lui Celentano, personaj interpretat de Adrian Vancica.

Pana sa ajunga in “Las Fierbinti” a trecut prin multe, putem spune chiar ca unii nu experimenteaza intr-o viata ceea ce a trait Cuzin Toma in cativa ani.

Este actor si a jucat pana acum in peste 50 de productii, dar pana sa devina actor a fost miner, paznic, dansator si a lucrat si intr-o shaormerie
Televiziunea te face popular, cunoscut. Daca mai ai si norocul sa apari intr-un serial cum este “Las Fierbinti”, atunci trebuie sa stii ca vor face oamenii poze cu tine pe strada. (…) Am terminat liceu cu profil industrial in 1995. Ba chiar sectia electro-mecanica, reparatie si intretinere utilaj minier. Cum suna asta?!:) Am lucrat un an si cateva luni acolo.In perioada aia se faceau disponibilizari in masa, somaj in masa, se inchidea tot. Si singurul loc in care te mai puteai angaja era mina, desi trebuia sa ai pile. Invatat si educat ca trebuie sa am carte de munca, sa am serviciu stabil si sa nu mai lucrez cu ziua, m-am dus si m-am angajat. Cum am ajuns actor? E destul de mult de povestit. Pe scurt ar fi cam asa: la actorie am ajuns din dragoste si din nevoia de cultura. Am dat la actorie sa ii fac pe plac sotiei. Nu imi doream sa fac facultatea. Voiam sa demonstrez ca pot face orice daca vreau, iar daca vrea ma fac si actor.Asta pentru ca iubea teatrul si tot ceea ce tine de lumea asta. Asa se face ca am dat la actorie, am luat si examenul… Si apoi m-am intrebat: Acu’ ce fac? Caci procesul de pregatire a trezit ceva in mine, si parca golul nu mai era asa gol. Si am facut-o! Si din 2002 doar asta am facut, gandit si respirat”, spune „Firicel”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *