Shadow

Primul festival Etnorama, dedicat minoritatilor etnice, va avea loc in Herastrau

lautariIn perioada 15-17 IUNIE , minoritatile etnice le dau intalnire bucurestenilor in Parcul Herastrau – intrarea Charles de Gaulle, la prima editie a festivalului Etnorama.
Evenimentul isi propune sa celebreze diversitatea culturala, oferind etniilor reprezentative din Bucuresti ocazia de a-si prezenta traditiile, obiceiurile si mestesugurile in cadrul unui program plin de concerte, ateliere de creatie sau piese de teatru, potrivit unui comunicat al organizatorilor.
Sambata, 16 mai, si duminica, 17 mai, vor avea loc ateliere de mestesuguri traditionale, piese de teatru pentru copii, expozitii de costume populare si instrumente traditionale.
Arta culinara este nelipsita din programul Etnorama, o serie de mancaruri traditionale vor putea fi savurate.
Printre artistii care vor participa la Etnorama se numara Zdob si Zdub, Mihai Margineanu, Mahala Rai Banda — o trupa de muzicanti rromi care a sustinut mai bine de 800 de concerte in peste 30 de tari, ansamblul grecesc Ellas, ansamblul german Korona, ansamblul minoritatii aromanilor Pilisterlu sau ansamblul artistic al comunitatii rusilor-lipoveni din Sarichioi.
De asemenea, Ovidiu Lipan Tandarica cu Fanfara 10 Prajini si Stelu Enache vor aduce o explozie de ritm si imaginatie pe scena Etnorama, arata sursa citata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *