Shadow

Norvegia aloca sute de milioane de euro pentru combaterea saraciei in randul rromilor din Romania

Norvegia-alocaNorvegia aloca alte 20 de milioane de euro pentru lupta impotriva saraciei din Romania, destinati cu precadere catre regiunile cu un mare numar de rromi.
“Romania se confrunta cu provocari serioase legate de saracie si excluziune sociala, mai ales in randul rromilor. De aceea alocam fonduri pentru a le imbunatati conditiile de trai”, a spus VidaRomania se confrunta cu provocari serioase legate de saracie si excluziune sociala, mai ales in randul rromilor. De aceea alocam fonduri pentru a le imbunatati conditiile de trai”, a spus Vidar Helgesen (foto), ministru al Afacerilor Europene, transmite Norway
Cersetorii rromi din Suedia vin acasa – Cum a promis statul sa-i ajute
Anterior, Norvegia a alocat alte 17 milioane de euro pentru masuri de reducere a saraciei din Romania, iar odata cu noul program suma totala alocata se ridica astfel la 37 de milioane de euro.
Proiectele de acest tip se vor desfasura pana in anul 2017, iar Romania va primi 305 milioane de euro de la Norvegia in aceasta perioada.
Sursa citata noteaza ca Romania este una dintre cele mai sarace tari ale UE, peste 40 la suta din populatia sa, adica in jur de 9 milioane de persoane, fiind amenintata de saracie, potrivit Eurostat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *