Shadow

Subiectul care-i oftică pe români

 

 

De multe ori, când mă plictisesc, încerc să citesc presa de proasta calitate, gen cancan vâlcean. Mă ajută să disting jurnalismul de mizeriile şi imbecilităţile din media, debitate în folosul prostimii.
Dacă termini o facultate de jurnalism nu înseamnă neapărat că eşti şi bun pentru jobul ăsta. Diploma este doar o hârtie pe care i-o arătăm mamei atunci când ne întreabă pe ce s-au dus banii pe care ni i-a dat în ultimii ani. Asta pentru că o facultate de jurnalism o poţi absolvi şi fără prea mult stres. O regulă nescrisă a acestei meserii este că trebuie să fii flexibil (foarte flexibil). Săptămâna aceasta jurnaliştii de la un ziar valcean au făcut un subiect de presă ca jurnalistul Diamant rrom a ramas fara carnet, adica pieton. Rasismul în mass-media românească rămâne la cote înalte, şi mai ales la Vâlcea.
Urâţenia inimii şi a minţii înseamnă „sărăcie”. Răutatea te face sărac lipit pământului, căci ea îţi răpeşte legătura cu Dumnezeu, Dacă alegi să intoxici şi să te intoxici înlăuntrul tău, oricât de mărunt ai crede că eşti, responsabilitatea alegerii tale îţi aparţine, la fel şi consecinţele ei.
Din comodidate, frică sau nepricepere, ziariştii valceni au devenit nişte roboţi . Fiecare ziarist, în funcţie de instituţia la care lucrează, denaturează adevărul ca să se flateze ori să să nu-şi rupă creanga de sub el. Presarii valcenii se umflă în pene care mai de care mai tare şi se fac că nu văd mizeria, rutina şi minciuna în care sunt nevoiţi să se zbată zi de zi. Spune-i unui prost că e deştept şi te va aprecia necondiţionat.Gândim bine, vorbim prost, si ne vindem Desigur, eu, ca rrom ,jurnalist sunt ipocrit că scriu cele de mai sus. În definitiv, „poporul român mă tolerează“! Ţigan am fost o grămadă de timp. Sigurătatea ma învaţă că eşti singur cu Dumnezeu şi are tot interesul să verifice adevărul. Mi se pare că am fost exilat într-un ţinut incert fără legi, cu hărţuiala unor zurbagii cu un un ziar de scandal din Vilcea nu il are la sufle pe Diamant si acel ziar se crede cinstea si corectitudine se insala amarnic totul e o minciuna si un mare santaj Adevărul este că romii sunt receptaţi eronat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *