Shadow

Pățania unei familii care s-a întors în România și și-a cumpărat o casă în Sibiu. „Nu vor romi lângă ei”

O familie, care și-a cumpărat anul trecut o casă în Jina, Sibiu, s-a confruntat cu o situație revoltătoare la întoarcerea în țară.  

Familia, proaspăt întoarsă de la muncă din Germania, s-a confruntat cu o situație dificilă atunci când vecinii au manifestat ostilitate față de prezența unor persoane de etnie romă printre ei, determinându-i pe proprietari să se adreseze primăriei pentru a căuta soluții, scrie Ora de Sibiu.

Ramona și Petrișor Grigore sunt doi soți care au muncit în Germania și și-au cumpărat o casă în Jina acum un an, pe strada Prislop. La momentul achiziției, nu s-au gândit că vecinii ar putea fi împotriva lor din cauza etniei Ramonei. Cu toate acestea, atunci când au început renovările, vecinii s-au opus vehement mutării lor și au solicitat intervenția autorităților.

Anul trecut am cumpărat o casă în localitatea Jina, eu fiind de loc din județul Arad. Eu lucrez în Germania de trei ani, iar de o săptămână sunt în concediu și am venit la proprietatea din Jina, de pe strada Prislop pentru a face unele îmbunătățiri la locuință. Ieri m-a sunat o persoană să îmi spună că sunt invitat la Primăria Jina”, povestește Petrișor.

Ajungând la primărie, soții Grigore au fost întâmpinați în sala de ședință de mai mulți locuitori de pe strada Prislop. În cadrul întâlnirii, vecinii au exprimat indignare la gândul că o persoană de etnie romă urmează să locuiască pe strada lor.

Acolo m-au aşteptat primarul și alte 30 de persoane în sala de şedinţă, aceştia fiind o parte din vecinii de pe strada unde locuiesc și care mi-au comunicat de faţă cu primarul că vor să ne cumpere proprietatea fiindcă nu vor să aibă lângă ei persoane de etnie romă. Menţionez că soţia face parte din comunitate de „băieși” din Jina. Aceștia au spus în repetate rânduri că dacă nu vrem probleme ar fi bine să vindem şi să plecăm. Eu nu pot să cred că în acest an cineva poate să încerce să te intimideze în anumite moduri să-ți vinzi casa doar prin simplul fapt că eşti rom sau că eşti căsătorit cu o persoană de etnie romă”, a spus Petrișor.

Locuitorii prezenți la ședința spontană organizată la primărie au făcut și o ofertă soților Grigore pentru a vinde proprietatea. Totodată, aceștia au recurs la jigniri și amenințări pentru a-i determina pe cei doi să renunțe la casa achiziționată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *