Shadow

Germania vrea sa ajute rromii romani si bulgari sa se integreze

 

Multe familii rrome din Berlin se gasesc intr-o situatie dramatica, iar autoritatile locale lucreaza la un plan pentru a ajuta rromii din Romania si din Bulgaria si pentru a face fata imigratiei din cele doua tari si din fostele state iugoslave.
Scopul actiunilor autoritatilor germane este de a creste ajutoarele alocate imigrantilor, scrie ziarul german Der Tagesspiegel, citat de Focus News, iar potrivit La Voix de la Russie, rromii au dificultati in a se integra in Germania.

Planul vizeaza deschiderea unor adaposturi temporare, facilitand astfel primul contact intreimigranti si serviciile sociale germane. Cu toate acestea, nu este clar de unde provine finantarea pentru proiect, iar printre prioritati se numara si educatia si ingrijirea medicala.
Exista 168 de grupuri pentru educatie, care sunt compuse in cea mai mare parte din copii rromi care se pregatesc sa mearga la scoala si care nu au mai fost niciodata la scoala. Intr-un an si jumatate, numarul grupurilor educationale a crescut de trei ori.Totodata, cele mai multe familii de rromi nu au asigurari de sanatate si se bazeaza pe organizatiile de caritate. Autoritatile de la Berlin vor sa imbunatateasca imunizarea si controlul medical al copiilor si al femeilor gravide.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *